Bármilyen felület azonnal okossá alakítható
Csupán a Knocki nevű készülékre kell beruháznunk, és máris átvehetjük lakásunk felett az irányítást.


Nem csak a technológiai óriások tudnak ám izgalmas szerkentyűket létrehozni. A Knocki is ezt a megállapítást igazolja.

 A projekt május 17-én indult el a Kickstarteren, és június végéig több mint egymillió dollárt sikerült összegyűjtenie. A megvalósítandó ketyere népszerűsége nem túl nagy meglepetés, elvégre rendeltetése szerint elméletben bármilyen felület „intelligenssé” varázsolható általa.

A Knocki egy kicsi, egyszerre mókásnak és elegánsnak ható vezeték nélküli eszköz. A megfigyelőnek első pillantásra talán egy púderes vagy arckrémes szelence juthat róla az eszébe, ám a Knocki esetében teljesen másról beszélünk. A felhasználók a visszafogott méretű szerkezettel az akcióban „érintett” felszín letapogatásán keresztül a zene, a megvilágítás vagy a legkülönbözőbb intelligens eszközök vezérlését is elvégezhetik.

A Knockival az asztalainkat, a falakat és még számos egyéb felületet is távirányítóvá változtathatjuk. A teendő mindössze annyi, hogy a vezérlőpanelek számára kiszemelt felszínen rögzítjük a szerkentyűt. Az elhelyezés után a „birtokba vett területen” már meg is jelennek az érintő képernyők, amelyeken keresztül végre átvehetjük a kontrollt a tartózkodási helyünk felett!

A kütyüt például okostelefonunk felkutatására is fel lehet használni. A megvilágítás, a légkondi vagy a riasztó szabályozása, illetve a félreeső okos TV-k és okostelefonok irányítása sem volt még soha ennyire egyszerű a találmánnyal. Igény esetén a Knocki akár még arra is figyelmeztethet bennünket, ha valaki például kopog az ajtón, vagy ha mondjuk emailt kapunk.

A készülék igen egyszerűen telepíthető, hiszen egy eltávolítható ragasztófelület vagy csavarok segítségével szinte bárhol elhelyezhetjük. Hogyha valamilyen okból nem kívánjuk közszemlére bocsátani az egyébként mutatós eszközt, akár a bútoraink aljára is felerősíthetjük azt.

A működéshez a Knockit először csatlakoztatnunk kell az otthoni WiFi-hálózathoz, majd pedig egy ingyenes társalkalmazás segítségével összeköttetésbe kell hoznunk az irányítani kívánt eszközökkel vagy internetes fiókokkal. Az egyes távoli masinákkal a hozzájuk rendelt egyedi mozdulatok (kopogás, tapogatás) segítségével kommunikálhatnak a felhasználók.

A Knocki iOS-es és Androidos telefonokkal is használható lesz.