Az LG még látványosabbá varázsolja az OLED képernyőket
Általában az OLED képernyők mindegyik pixele a fénysugarakat külön-külön, háttérvilágítás segítsége nélkül bocsátja ki magából, és ez a megközelítés esetenként már most is szemet gyönyörködtető szín- és részletgazdagsággal képes megajándékozni a felhasználót. OLED EX néven az LG mindamellett kifejlesztett egy olyan, új tévépanel-technológiát, amely a nagy képernyős készülékeken az eddigiekénél akár 30 százalékkal nagyobb fényerő kiközvetítésére is alkalmas, és így állítólag még tovább javíthatja a látvány minőségét.

Az új technológiát fémjelző „EX” betűszót az „Evolution” és az „eXperience” kifejezések rövidítései alkotják, és a módszer állítólag „tökéletes fekete árnyalattal, gazdag és akkurátus színkifejezéssel és rendkívül gyors válaszidővel” kápráztatja el a nézőket.

Az LG aktuális innovációjának lényege, hogy a cég az OLED-ekben található hidrogénelemeket lecserélte a hidrogén egyik stabil izotópjának számító deutériumra.

A friss koncepció mind ezen felül a gépi tanulási algoritmusok bizonyos mágiáját is beveti, hogy az éppen lejátszott videótartalom színeinek és részleteinek eredethűbb tolmácsolása céljából megfelelően zsonglőrködhessen a képernyő által felhasznált energiával.

Forrás: LG

Az OLED EX technológia fontos és előnyös vonása még, hogy alkalmazása mellett a 65 hüvelykes átlójú panelek kerete 6 milliméterről 4 milliméterre karcsúsítható, ami légiesebb megjelenést kölcsönözhet a készülékeknek.

2022 második negyedévétől kezdve az LG phadzsui (Dél-Korea) és kantoni (Kína) üzemeiben előállított OLED TV képernyők elméletileg már az OLED EX technológiával felfrissítve fognak lekerülni a gyártószalagokról, szóval az érdeklődőknek valószínűleg már nem kell sokáig várniuk, mígnem testközelből is megismerkedhetnek az újdonsággal.