Az igazság odaát
A Princeton Egyetem szakemberei Doppler radarrendszerrel küzdenének meg az autonóm járművek közlekedésével kapcsolatos egyik legnehezebb kihívással.

A Princeton Egyetem szakemberei Doppler radarrendszerrel tennék biztonságosabbá a városi közlekedést. Kiderült, hogy a gyorshajtók detektálására már eddig is alkalmazott technológia többek között az önvezető járművek mozgását is megkönnyíthetik. Amikor ezek az autók a különböző épületek sarkához érkeznek, LIDAR vagy kameraérzékelők segítségével nem tudnak fogalmat alkotni a másik oldalon tartózkodó objektumok helyzetéről, illetve a mozgásuk irányáról és sebességéről sem.

A Doppler radar rádióhullámokat bocsát a (például) önvezető autókkal szemben levő felületre, és ezek visszapattanva a túloldali tárgyaknak ütköznek. Az ezen objektumokról reflektálódó hullámok egy része a bejárt útvonalon visszatér az autonóm jármű megfelelő detektorához, amely így vázlatot tud készíteni a sarkon túli kondíciókról. A fejlesztők szerint a rendszer gyalogosok, biciklisek és járművek detektálására is alkalmas.