Az éles üzem legelején ütközött az önjáró ingajárat
Az incidens nem a Las Vegas-i friss szolgáltatás esetleges tökéletlensége okozta.

Szerdán Las Vegas belvárosában szolgálatba állt egy francia gyártású önvezető ingajárat. A buszt egyelőre nem kifejezetten tömegközlekedtetési szándékkal állították üzembe, a cél az volt, hogy az emberek hozzászokjanak.

A jármű sajnos egy órán belül összetalálkozott egy kisteherautóval. Az okozott kár elenyésző volt, és sérülés sem történt. Úgy tűnik, az ütközést nem az ingajárat okozta, mi több a kisteherautó sofőrjét be is idézte a Las Vegas-i rendőrség. Az arizonai város egyik képviselője egy közleményben a következő módon írta le az esetet:

„Az autonóm buszt éppen tesztelték, amikor a belvárosban egy kisteherautó megsúrolta. A busz azt tette, amit tennie kellett: a szenzorai észlelték a teherautót, és a baleset elkerülése érdekében megállt. A teherautó sajnos nem állt meg, és meghorzsolta a busz elülső lökhárítóját. Amennyiben a teherautó ugyanolyan érzékelővel rendelkezett volna, mint az ingajárat, a baleset nem következett volna be. A busz 12 hónapos pilóta programja a belváros Innovation District nevű területén továbbra is folytatódni fog.”

Ami a szolgáltatást illeti, jelenleg az utazás ingyenes. A járathoz rendelt három megálló bármelyikében fel lehet szállni. A busz nyolc személyes, biztonsági övekkel is felszerelték, valamint automata módon és manuálisan is megállítható, ha valami átvonul előtte. Csak hát nem minden rajta múlik.