hirdetés
hirdetés

Az AI kamera automatikusan örökíti meg az emlékezetes pillanatokat

Februárban a Canon a japán fogyasztókhoz fordult, hogy finanszírozza egy mesterséges intelligenciával működő fotó- és videokamera fejlesztését, illetve gyártását. Az eszköz automatikusan rögzíti az előtte feltáruló jeleneteket. A cég most PowerShot PX néven dobta piacra az eszközt Európában.

hirdetés

Ahelyett, hogy a családi összejöveteleken a jól ismert erőltetett mosoly forszírozására legyen szükség a csoportképekhez, a PX (ejtsd: pixie) felméri a kibontakozó jeleneteket, majd fényképet, videoklipet rögzít a kulcsfontosságú pillanatokban.

Forrás: New Atlas
Forrás: New Atlas

A kamera 19-57 milliméteres objektíve 340 fokban pásztáz és 110 fokos dőlésre képes, 3x optikai és 4x digitális zoommal rendelkezik. Emellett alanykövető és arcfelismerő technológiát használ az aktuális személyek automatikus megkereséséhez, fókuszban és keretben tartásához, majd rögzíti az adott történést. És ha azt szeretné, hogy a PX megörökítsen egy adott pillanatot, vagy nem a kívánt helyre mutat, a hangutasítás segít felhívni a figyelmét.

Forrás: New Atlas
Forrás: New Atlas

Az 1/2,3-as CMOS-érzékelő és a Digic 7 feldolgozómotor kombinációja 11,7 MP-es állóképeket és Full HD videókat készít akár 60 képkocka/másodperc sebességgel. A beépített lítiumionos akkumulátor töltéssel akár öt órán keresztül is használható, a felvételi gyakoriságtól függően. A rögzített tartalom microSD adathordozón tárolható, vagy vezeték nélkül elküldhető a Connect iOS/Android alkalmazásba a Mini PTZ Camhez ellenőrzésre és a a közösségi médiára való továbbításra. A Canon szerint, az alkalmazás automatikusan a kukába küldi a hibás fotókat és videókat.

Forrás: New Atlas
Forrás: New Atlas

Ráadásul ha vezetéknélküli webkameraként szeretné az ember futtatni az eszközt Windows 10-es számítógépen, akkor erre is van lehetőség.

A PX sok tekintetben hasonló szolgáltatást ígér a Google 2017-es Clips kamerájához – csak sokkal erősebb és drágább. A PowerShot PX most megvásárolható 479,99 euróért (körülbelül 173 000 forint), bár a szállítás csak a megvásárlási hónap későbbi szakaszában várható.

Fazekas Borbála
a szerző cikkei

(forrás: New Atlas)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés