Automatizált biotechnológiai labor
Ez idő szerint a Transcriptic az egyetlen felhőalapú, robotizált biotechnológiai labor, amely a cégek számára a preklinikai gyógyszertesztek elvégzését nagymértékben megkönnyítheti.

A platformnak számos, kezdő biotechnológiai cég már eddig is nagy hasznát vette. Az ilyen startupok anyagi forrásai szűkösek, és így alacsony költségen gyors eredményeket kell elérniük.

Átlagosan 12 évet és dollármilliárdokat emészt fel a folyamat, amíg egy új, potenciálisan életmentő gyógyszer a piacra kerülhet. A Transcriptic szerint az ő megoldásukkal a munkát távolról, akár nagy adatmennyiség felhasználásával egy robotizált eszközpark segítségével lehet elvégezni. Így a vállalatok alacsony ráfordítással már napokon belül hozzájuthatnak a kísérletek eredményeihez.

Bár más robotizált laboratóriumok is jelen vannak piacon, a Transcriptic versenyelőnye, hogy robotjait és testre szabott szoftverkódjait saját maga állítja elő, ami még jobban leszorítja a költségeket.

A Transcriptic nem rég egy új, 22 000 négyzetlábas (kicsit több mint 2 000 négyzetméter), a kaliforniai Menlo Parkban található létesítménybe költözött, amivel a cég számára újabb felszerelések hadrendbe állítására nyílik lehetőség.