Autó-bicikli-hibridet mutatott be a Canyon
A német kerékpárgyártó formabontó járművének egyik legnagyobb előnye, hogy a kocsik, illetve a biciklik számára kijelölt utakat egyaránt igénybe lehet venni vele.

Egy speciális autó-bicikli-hibrid koncepcióját mutatta be egy német kerékpárgyártó cég. A Canyon az Aacheni Műszaki Egyetemmel együttműködésben tervezte meg az elektromos járművet. A négykerekű talán egyik legszembeötlőbb tulajdonsága, hogy bár úgy néz ki, mint egy autó, annyira keskeny, hogy a biciklisávban is elfér, és így az úton ide-oda sasszézva a kerékpározókat és az autósokat egyidejűleg idegesíteni tudja. Az egyelőre „Future Mobility Concept” munkanéven futó fejlesztés utasterére „kapszulaként” hivatkozik a gyártó.

Forrás: Canyon

Az irányítást a vezető két darab, a jobb, illetve a bal keze ügyébe eső botkormánnyal végzi el. Az összes többi biciklihez hasonlóan a sofőrnek a pedált kell használnia, hogy előre jusson. A kocsi belsejében egy okostelefon-tartó is helyet kapott, amely optimális esetben a sofőr két lábfeje között helyezkedik el, és a belé illesztett készüléket akár navigációhoz vagy akár az autó egyes funkcióinak vezérléséhez is fel lehet használni.

A Future Mobility Concept 0,8 méter széles, 1,1 méter magas, a fordulási sugara pedig 7 méter. A tömege 95 kilogramm. 2000 wattórás, újratölthető akkumulátora nagyjából 150 kilométerre biztosan el tudja cipelni, de ideális körülmények között állítólag ez a távolság akár meg is duplázható. Méreteiből fakadóan az autó egyszemélyes, de a hírek szerint egy kisebb gyerek számára a sofőr mögött még helyet lehet szorítani benne.

Forrás: Canyon