Arcfelismerő rendszert kaphat a következő iPhone
Legalább is az amerikai azabadalmi és védjegyhivatal által megjelentetett információk nagyon erre engednek következtetni.

A japán Macotakara nevű oldal egyik friss jelentése alapján az Apple prémium okostelefonjainak 2017-ben debütáló képviselője iPhone 8 helyett iPhone Edition néven készül berobbanni a köztudatba.

A rajta elterülő 5 hüvelykes kijelző mellett jó eséllyel dupla kamerát is fel tud majd mutatni, és a vezeték nélküli feltöltődést is támogatni fogja. A fejlesztők az AMOLED kijelzőt, a Home gomb számkivetését, illetve az üveg, a kerámia és az alumínium készülékházakat jelenleg még tesztelik.

A jelentés állítja; az iPhone Editiont az iPhone 7s és iPhone 7s Plus típussal együtt fogják majd bejelenteni, de a világot jelentő deszkákról náluk azért egy kicsit később rugaszkodik majd el. Az iPhone 7s és az iPhone 7s Plus a tradícióknak megfelelően szorosan a bemutatót követően válik majd elérhetővé.

Az amerikai szabadalmi és védjegyhivatal (USPTO) közzétett egy még 2015-ben kérvényezett szabadalmat. A dokumentum alapján valószínűleg arcfelismerő rendszerrel és a 3D-szelfik lehetőségével is fel lesz ruházva az új telefon. A technológia ún. mélységi információt (depth information) használ az arc aprólékosabb feltérképezéséhez. Az Apple Insider részletesen ismerteti a metódus működését: ennek lényege, hogy a módszer a kamerával, a mélységérzékelőkkel és számítógépes képalkotó technikával apró részekre bontja az általa detektált látványt, hogy aztán háromdimenziós arcot építsen belőle.

A leírtak mellett Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője az új iPhone-t még a kiterjesztett valóság (a kamera által detektált objektumokra vonatkozó információk jelennek meg a kijelzőn, stb.) technikájával is kapcsolatba hozza.

Nem mellékesen az iPhone idén lett 10 éves, ami kellemes meglepetéseket ígér a márka megszállott rajongói számára.