Apokaliptikus hangulatú robotpárbaj augusztusban
Nem, ez nem a következő Transformers-film.

Még 2015-ben egy MegaBots nevű mérnökcsapat közhírré tette, hogy pilótával működtetett harci robotot építenek, amely megküzdhet Kuratasszal, a Suidobashi Heavy Industries nevű japán cég aneroidszerű, nagyjából négy méter magas szörnyetegével. Két évvel később (most) úgy néz ki, végre nyélbe üthetik a viadalt. A MegaBots bejelentette, hogy a Giant Robot Duel elnevezésű tusára augusztusban kerül sor.

A MegaBots kreatúrája, az Mk. III nagyjából 4,9 méter magas, a tömege pedig 12 tonna. A cég az elmúlt két évben megállás nélkül dolgozott rajta, a procedúrát egy YouTube-csatornán is nyomon lehetett követni. Eddig még csak az egyes komponenseket láthatták az érdeklődők. A teljesen összeszerelt robotról egy közelgő videóban fog lehullani a lepel.

A párbaj pontos időpontját azonban egyelőre homály fedi. Az előzőleg kitűzött időpontot jelentősen el kellett halasztani, mert a helyszínnel lett kis gubanc. A rajongók az eljövendő néhány hónapban folyamatosan informálódhatnak a robotokról és az összecsapásukról, illetve San Francisco közelében májusban végre teljes valójában is szemügyre vehetik az Mk. III-at. A MegaBots és a Suidobashi alkotásai közötti ütközetet természetesen a cégek YouTube- és Facebook-csatornáin élőben is meg lehet majd tekinteni.