hirdetés
hirdetés

REE

Amikor a kerék az agy

Egy elektromobilitással foglalkozó startup koncepciója a motortól kezdve a kormányművön keresztül a fékekig a járműveket működtető rendszer elemeinek csaknem mindegyikét a kerekekbe integrálja.

hirdetés

Egy REE nevű izraeli startup kifejlesztett egy technológiát, melynek révén a motort, a kormányművet, a felfüggesztést, a hajtásláncot, az érzékelőket, a fékeket és az elektronikát egyaránt a járművek kerekébe lehet gyömöszölni. A formabontó architektúra csökkenti a közlekedési eszközök tömegét, és tágabb utastér kialakítását teszi lehetővé. A kerekeket a kicsi autóktól kezdve a buszokig bármilyen, közutakra specializált járműre fel lehet szerelni. Hab a tortán, hogy a sebességből semmit sem kell feláldozni a felépítés oltárán. A REE kereke állóhelyzetből állítólag három másodperc alatt tud 100 kilométer per órára felgyorsulni, a maximális sebessége pedig 250 kilométer per óra.

Forrás: REE

Az elektromos meghajtásra szakosodott cég becsült értéke nemrég jelentősen megugrott, ami részben annak köszönhető, hogy a Toyota Motors Hino Motors nevű leányvállalatával partnerségre lépett. A REE számára ez az együttműködés tette lehetővé, hogy a termékeit a 46. Tokyo Motor Show-n is bemutathassa.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Interesting Engineering)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[247627] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés