Zamaróczy Ádám 2021. január 04. 13:27
Amikor a billentyűzet minden egyes gombja kijelző
Dinamikus címkék megjelenítésére alkalmas billentyűkből álló számítógépes klaviatúrára nyújtott be szabadalmat az illetékes amerikai hivatalhoz az Apple.

A számítógép egyes billentyűibe integrált kijelzőkre nyújtott be szabadalmat az illetékes amerikai hivatalnál (US Patent & Trademark Office) az Apple. A gombokon például pixelsorok alkotta, szerves fénykibocsátó diódás (OLED-) „képernyők” jeleníthetnék meg a dinamikus címkéket. Ezzel a technológiával a billentyűkön folyamatosan meg lehetne változtatni a karaktereket, és így a felhasználók játszva váltogathatnának a felületükön láttatott betűkészletek, illetve a karakter-elrendezések között. Ilyen módon az Apple-nek elég lenne csak egyetlen billentyűzetmodellt piacra dobnia, hiszen az ügyfelek bármikor saját kezűleg is megválogathatnák a klaviatúrán felvonultatott írásjeleket.

Fontos megjegyezni, hogy ötleteinek patentírozása területén az Apple igencsak aktív, és a találmányok jelentős része soha nem jut el a megvalósulásig. Az újszerű koncepciók mennyisége mindazonáltal hűen tükrözi, hogy a vállalat berkeiben az innovációs láz továbbra sem csillapodik.