Trapp Henci 2021. február 16. 18:30
Akkor jöjjön a lebegő Tesla!
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója azt akarja, hogy a jövőben a Roadsterek lebegni is tudjanak – anélkül, hogy bárkit is megölnének. 

Musk, Joe Rogan népszerű podcastján mesélt legújabb álmáról, úgy képzeli, hogy a jövőben a Tesla Roadsterek, úgy egy méteres magasságban lebegni tudnak.

Musk korábban utalt már arra, hogy a Tesla „SpaceX csomagot” kínálhat Roadsterjéhez, amely egy hiperautót hozna létre. Egy ilyen csomag rakétamotor-hajtóművet tartalmazna, amely a föld fölött lebegtetné a járművet és nagyon-nagyon gyorsan menne, megdöbbentő három g-s lökést adna a Roadsternek: "Felmehet akár két g fölé is" – mondta Musk még 2019-ben a Ride the Lighting podcastban. A rendszer az energiát a Roadster hatalmas akkumulátoraiból merítené, a rakéta meghajtók hideg gázt használnának, amelyek ultra nagy nyomású tartályokban lennének.

Musk azt is elmondta, hogy évente legfeljebb 10 ezer darab autót építenének Space-X rakétával, és valószínűleg jövőre kerülnek forgalomba. Viszont a mérnöki munkán túl más feladat is vár Muskra, meg kell győznie a szabályozóhatóságokat arról, hogy a hátsó ülés helyére rakétameghajtókat szerelni biztonságos.