A visszaszámlálás megkezdődött
Október 11. és 13. között rendezik meg a Nürnbergi Vásárközpontban a soron következő Powtech és TechnoPharm szakvásárokat, amelyek közös üzenete, hogy a mechanikai és analitikai technológiák berendezéseinek, gépeinek gyártói, valamint a szakterületek szolgáltatói felkészültek a megváltozott követelményekre.

Október 11. és 13. között újra mintegy 1000 kiállítót várnak Nürnbergbe a világ minden részéről, hogy a Powtech és a TechnoPharm hat csarnokában termékeket és szolgáltatásokat mutassanak be a mechanikus gyártástechnológia, az analitika és a Life Science néven összefoglalt folyamattechnológia területéről. A termékpaletta az egyes komponensektől a kulcsrakész megoldásokig terjed

Mi szerepel a szakmai kínálatban?

A Powtech rendezvényen, azaz a mechanikus gyártástechnológiai és analitika nemzetközi szakvásárán másfél évente számos ágazat képviselői találkoznak egymással: a vegy- és gyógyszeripartól kezdve az élelmiszer- és takarmánygyártáson, az építőiparon és kőmegmunkáláson át a kerámia-, üveg-, fa- és papíriparig. Mindezen iparágak a mechanikus gyártástechnológián, mint kulcstechnológián alapulnak. Az aprító, adagoló-, keverő-, rostáló- és szállítóberendezések, valamint a részecsketechnológia vezető világvására a termékek és szolgáltatások széles választékát mutatja be.

A szakmai kínálat felöleli a porok és ömlesztett áruk alapeljárásait, a gép- és készülékgyártást, a részecskeelemzést, a nanorészecskék technológiáját, a mérés, vezérlés, szabályozás témakörét, a kapcsolódó biztonság- és környezettechnikát, valamint szolgáltatásokat. A TechnoPharm az úgynevezett Life Science folyamattechnológiák nemzetközi szakvására, amely elsősorban a gyógyszerészetet, az élelmiszeripart és a kozmetikai ipart szólítja meg. Szakmai kínálata kiterjed az alapanyagokra, a gyártóberendezésekre és -készülékekre, a kiszerelési technikára, a tisztításra, a higiéniára és a környezettel kapcsolatos elvárások betartására, a munkabiztonságra és a hulladékártalmatlanításra, valamint természetesen a minőségbiztosításra és a szolgáltatásokra.

Összhangban az elvárásokkal

A Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetségének (VDMA) keretei között működő Nagy Teljesítményű Berendezéseket Gyártók Munkaközösségének (AGAB) tagcégei azzal számolnak, hogy folytatódik a német gép- és berendezésgyártás fellendülése, és csaknem minden érintett ágazat projekttevékenysége ebben az évben jelentősen megélénkül, a 2010 közepe óta a megrendelések beérkezésében megfigyelhető felfelé ívelés tartós lesz. A Powtech/TechnoPharm 2011 világosan megmutatja, hogy a gyártástechnológiai berendezések és gépek gyártói felkészültek ezekre a megváltozott követelményekre.

Az őszi vásárkettős számára tehát minden jel a sikerre mutat: a kiállító vállalatok szemszögéből éppúgy, mint az ide várt 16 ezer szakmai látogató számára, akik tájékozódni szeretnének az eljárásoknál és berendezéseknél született legújabb fejlesztésekről. A Powtech 2011 különleges megjelenítésben láttatja a fejlesztésnek egy további lépését – a mechanikus eljárások bevonását a komplett megoldásokba, és azok folyamattechnikai integrálását a kulcsrakész létesítményekbe.

A berendezéstervezők és -üzemeltetők egyre inkább nemcsak berendezéshez tartozó egyes komponenseket igényelnek, hanem rész- vagy komplett megoldásokat, beleértve ebbe a teljes mérnöki szolgáltatást, a beszerelést és az üzembe helyezést. Sőt, a mechanikus eljárások gyártóival szemben támasztott követelmények sok esetben kiterjednek arra is, hogy a gyártó folyamatosan figyelemmel kísérje az leszállított berendezést az üzemeltetőnél. Ez garancia arra, hogy a berendezés mindig optimális eljárásmódot alkalmaz az új technológiákhoz való igazodásnak köszönhetően, illetve a lehető leggyorsabban lehet követni a megváltozott termékelőírásokat.

Keretprogramok nagy választékban

A szakvásárokat különösen széles körű keretprogram egészíti ki: a robbanásvédelemtől a higiénikus tervezésen át a tisztatéri technológiákig és a tartós csomagolási megoldásokig. A NürnbergMesse most először kínál egy új szolgáltatást, hogy az érdeklődők már a vásár előtt áttekintést nyerhessenek a rendezvényekről, és egy iPhone-alkalmazásnak, illetve a mobil oldalaknak köszönhetően a mobil végkészülékek felhasználói akár út közben is optimálisan előkészíthetik nürnbergi látogatásukat.