A Tesla babérjaira tör új luxusautójával az Audi
Az elektromos jármű egyelőre sajnos csak koncepció formájában létezik, ám megvalósulása esetén sok vásárlót elvarázsolhat a képességeivel.

Az Audi legújabb elektromos járműve egy crossover SUV, amely 0-ról 100 (96) kilométer per órára 4,5 másodperc alatt tud felgyorsulni. Feltéve, hogy a 95 kWó-s akkumulátorát színültig feltöltötték, a kocsi 483 kilométer megtételére képes. Az Audi e-tron Sportback nevű tüneményének gyártása 2019-ben kezdődhet el, és része az Audi azon nagyobb szabású stratégiájának, melynek keretében 2020-ig legalább három tökéletesen elektromos modellt piacra fog dobni, illetve 2025-re a teljes kínálatának negyede villamosenergia-meghajtásúvá válik.

A vállalat meglehetősen intenzíven hajkurássza a különböző elektromos megoldásokat, ami főleg annak köszönhető, hogy anyavállalata, a Volkswagen a dízelbotrány óta szintén egyre empatikusabban viselkedik az árammeghajtású járművekkel (EV) szemben.

Az e-tron Sportback pompás eszköz lehet arra, hogy egy sor vevő számára megmutassa az EV-kben rejlő potenciált. A többi között izgalmas lenne egy olyan autót is látni, amely számos területen felveheti a versenyt a Tesla Model X nevű luxus szabadidőautójával.

Az autó több izgalmas újítással is magára vonhatja majd a bizonytalan vásárlók figyelmét. A mátrix-LED, a lézeres világítás és az OLED-ek például úgy az utastérrel, mint a külvilággal új szintre fogák emelni a fényalapú kommunikációt. Az e-tron Sportback a vakfoltokat is teljesen felszámolja, mivel stratégiailag optimálisan elhelyezett kamerái szakadatlanul képesek élőképet sugározni az autó ajtajának belsejébe épített kijelzőkre, így biztosítva folyamatos és hiánytalan rálátást a sofőr számára az őt körülölelő aktuális miliőre.