A számítógépek és kijelzők új korszaka
A legtöbb nagy számítógépgyártó új termékeket és szoftvereket mutat be a CES2020 kiállításon – összehajtható PC-k és kijelzők portfóliójából –, amelyekkel hatékonyabb a munka és az együttműködés.

A Lenovo a jelenleg zajló Las Vegas-i CES kiállításon ambiciózus laptopot mutatott be, amelyet a cég „a világ első összecsukható PC-jének” nevez. 13,3 hüvelykes képernyőjét ki lehet hajtani, mint egy könyvet. A ThinkPad X1 Fold 2020 közepén jelenik meg, kiskereskedelmi forgalomban körülbelül 2500 dollár lesz az ára. A ThinkPad X1 Fold nevű eszköz első pillantásra úgy tűnik, mint egy normál táblagép, 4K-s OLED (szerves fénykibocsátó dióda) képernyővel. Külső mágneses bluetooth billentyűzettel van ellátva, ami az eszköz oldalába van beépítve, egy támasztó állványtal rendelkezik, így a Fold szokásos laptopként használható. De a laptop szó szerint ki is hajlítható, akár egy könyv, de használható lehajtva tabletként is.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Ha a képernyő derékszögben van behajtva, akkor multitask módban használható: az egyik program a tetején fut, a másik pedig az alján. Például a felhasználók csatlakozhatnak egy videokonferencia-beszélgetéshez, a képernyő álló részén a beszélgetőpartnereket láthatják, miközben az alsó részen nyitva van egy dokumentum, táblázat, vagy bármilyen más program. 

Latitude 9510, intelligens 15 colos üzleti számítógép, beépített MI-vel

A Dell bemutatta a Latitude 9000 sorozatot, ami kisebb és vékonyabb lett, nagyobb képernyővel és kiemelkedő felhasználói élménnyel. Az új Latitude 9510 azt nyújtja, amire az üzleti felhasználóknak szükségük van: akár 30 óránál is tovább tartó, rekordhosszúságú akkumulátor-üzemidőt, 5G-képes kialakítást és erőteljes hangzást, valamint a hatékonyságot elősegítő intelligens megoldásokat.

A Latitude 9510 a világ legkisebb és legkönnyebb üzleti célú, 15 colos laptopja, amely könnyedén elfér egy kisebb táskában is. Az 1450 grammos tömegével hordozása nem jelent terhet, ráadásul a felhasználók otthon hagyhatják a plusz töltőket, adaptereket és mini hangszórókat, amelyekre egy átlagos munkanapon szükségük lenne. A nagyobb képméret és az iparág leggyorsabb Wi-Fi 6 (Gig+) és 5G-s mobil szélessávú felszereltsége mindenhol hatékony munkát biztosít. Az InfinityEdge kijelző megőrzése érdekében az 5G antennák a hangszórókban helyezkednek el, a szénszálas ventilátorlapátok és a kettős hőelvezető csövek pedig halk működést és hűvös tapintást biztosítanak. Az akár 10. generációs Intel Core i7 processzorok és a vPro technológia, valamint a Latitude 9510 megmunkált alumíniumburkolata és gyémántmetszésű élei gondoskodnak arról, hogy a szakembereknek ne kelljen lemondani a stílusos külsőről a teljesítmény érdekében.

DELL Latitude 9510

A Dell Optimizer szoftver a háttérben optimalizálja a felhasználó számára a működést, így csökkenti az akadozást és a frusztrációt:

  • Egyszerűbb indulás az ExpressResponse segítségével: A felhasználói preferenciák alapján, valamint az Intel Adaptix Technologynak köszönhető gépi tanulás segítségével gyorsabban elindulnak a gyakran használt programok, gyorsabban lehet váltani az alkalmazások között, valamint javul az általános teljesítmény.
  • Az ExpressCharge növeli az akkumulátor élettartamát: A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás a felhasználók akkumulátortöltési szokásai és energiafogyasztása alapján fejleszti az akkumulátor-üzemidőt. Ha kritikusan alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, a Latitude 9510 feltűnés nélkül megváltoztatja a beállításokat, hogy spóroljon az erőforrásokkal. Mindezt a kijelző fényerejének csökkentésével vagy a legjobb töltési lehetőség kiválasztásával teszi, amilyen például az ExpressCharge Boost, amely 35 százalékos töltöttséget biztosít 20 perc alatt.
  • Egyszerű és biztonságos bejelentkezés az ExpressSign-in segítségével: A felhasználói jelenlét érzékelésével gyorsabb bejelentkezést, nagyobb biztonságot és jobb teljesítményt biztosít a Dell számítógépek közelségérzékelője, amely az Intel Context Sensing Technology környezetalapú technológiáját és a Windows Hellót használja.
  • Az Intelligent Audio mellett nincs szükség külső hangszórókra: Az erőteljes hangszórók, az erősítő, valamint a négy zajcsökkentő mikrofon élethű együttműködési lehetőségeket biztosít, míg az Intelligent Audio a visszhang és háttérzaj kiszűrésével segít, hogy a felek jobban hallják egymást a konferenciahívások során, legyen az bármilyen környezetben is.
  • A Latitude modellek az iparág legbiztonságosabb üzleti számítógépei, így minden cég biztos lehet abban, hogy a végpontok biztonságban vannak. 

Laptop környezettudatos felhasználóknak

Az új eszközök és technológiák leginkább olyan anyagokból készülnek, amelyeket nem lehet újrahasznosítani, így nagyban hozzájárulnak az óceánok szennyezéséhez, a hiányos vízellátáshoz.

Ezt a HP már régóta meg akarja változtatni. A folyamatos fenntarthatósági erőfeszítéseinek részeként bemutattak egy új laptopot, amely nem hasonlít egyik másikhoz sem, ugyanis 80 százalékban újrahasznosított anyagból készül. A hangszóróktól a billentyűzetig mindent átgondoltak, és az eredmény az egyik legfenntarthatóbb laptop, amelyet valaha készítettek. Ellen Jackowski, a HP fenntarthatósági stratégiai és innovációs vezetője elmondta, hogy a HP kezdeményezte a fenntarthatóbb termékek gyártását és ennek a munkának az első eredménye a CES2020-on bemutatott új, második generációs HP Elite Dragonfly G2 laptop.

HP Elite Dragonfly G2

Kívülről úgy néz ki, mint bármely más laptop. Érintőképernyővel rendelkezik, a legújabb Intel 10. generációs processzorral és még az 5G-kapcsolatot is támogatja. De az, hogy miből készül ez a laptop, az számít igazán. Egyrészt a laptop váza 90 százalékban újrahasznosított magnéziumból készül, billentyűzet pedig újrahasznosított műanyagból. Még a touchpad kialakításához is felhasználtak újrahasznosított anyagokat. Ez mind részét képezi annak, amit Jackowski „körforgásos gazdaságnak” hív, és amelynek célja a pazarlás és az erőforrások folyamatos felhasználásának megszüntetése.