hirdetés
hirdetés

Elektromos járművek

A Porsche összeméri az erejét a Teslával

De vajon a maga kategóriájában sikerül-e küszöbön álló sportautójával a Model S babérjaira törni?

hirdetés

Oliver Blume, a Porsche első embere elhintett néhány olyan információt a cég Mission E nevű modelljéről, amitől az elektromos autók szerelmesei biztosan felkapják a fejüket. A tökéletesen árammal hajtott kocsi meglehetősen hasonlít a cég 2015-ben bemutatott koncepcióautójához.

A várhatóan 2019-ben forgalomba hozott kocsi 80-90 000 $-os (20-23 millió forint) belépőára Blume szerint a maga kategóriájában nem számít egetverőnek. Láthatóan egy olyan négyajtós és négyüléses kocsival van dolgunk, amely történetesen a Tesla Model S-ével igyekszik versenyre kelni, méghozzá egy nála sportosabb stílusban.

Ugyanolyan sebes, mint ahogy kinéz, de a Tesla Model S Ludicrous módban kivitelezett gyorsulásához képtelen felfejlődni. A 62 mérföld (kb. 100 kilométer) per órás sebességet 3,5 másodperc alatt azért így is eléri, és akár 155 mérföld (249 kilométer) per órás sebességre is fel tudja pörgetni a tempót.

Az autó legfontosabb tulajdonsága talán az, hogy hihetetlen gyorsan fel lehet tölteni az akkumulátorát, amelynek negyed órás feltöltés 400 kilométeres hatósugarat tesz lehetővé. Ereje teljében az elem 500 kilométer távolságra tudja elvonszolni a kocsit.

Porsche Mission E (Forrás: Porsche)

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Engadget)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés