hirdetés
hirdetés

Ipari alkalmazások

A jó kenőanyag ismérvei

A központi zár gyorsan és szinkronban nyílik. Az ülés könnyedén a helyére csúszik, a sebességváltó precízen működik. De mitől jó egy speciális kenőanyag azon túl, hogy tökéletesen működik?

hirdetés

Az autóval való minden egyes érintkezéskor az ipari kenőanyag biztosítja az első benyomást. A kényelem és a kiváló minőségérzet érdekében hoznia kell a színvonalat mind az autón belül, mind a motorokban, tengelyeknél és sebességváltókban. A nagy teljesítményű kenőanyagokat azonban nemcsak közvetlenül a járművekben használják, hanem a gyártás során is fontos szerepet játszanak. Hiszen az autóiparban a szállítószalagok és a robotok mindenhol jelen vannak a karosszériaüzemtől a festőműhelyen át az összeszerelésig.

A jó kenőanyag a gyártás során is fontos
A jó kenőanyag a gyártás során is fontos

Termelékeny, költséghatékony

A gyártás során a megfelelő kenőanyag kiválasztásával költségeket lehet megtakarítani, így a szerszámok és anyagok meghibásodása és kopása megelőzhető. Ha meghibásodás vagy leállás következik be, az hatással van az egész termelésre, és a hosszabb leállások sokba kerülhetnek a vállalatoknak. A kapacitások magas szintű kihasználása, a költségnyomás és az igény szerinti gyártás megköveteli a berendezések nagyfokú megbízhatóságát. A speciális kenőanyagok segítenek megelőzni a szállítószalagok és a robotok kopását és meghibásodását. Lehetővé teszik a rendszer magas szintű rendelkezésre állását és az alacsony állásidőt. Ez biztosítja a maximális termelékenységet, végső soron a megígért gyártási és szállítási határidők betartását.

A speciális kenőanyagokat gyártó Klüber Lubrication évtizedek óta neves autóipari beszállítókkal és gyártókkal működik együtt. Ügyfeleinek a kenőanyagok széles választékát és átfogó tanácsadási szolgáltatásokat kínál. Szakemberei elemzik az ügyfél igényeit, és tanácsot adnak a kenőanyagok kiválasztásához, egészen az egyedi kérésekhez szükséges új, speciális kenőanyagok kifejlesztéséig. A Klüber Lubrication emellett kenési ütemtervek elkészítésével és a vállalaton belüli folyamatok javításával támogatja az üzemvezetőket és a karbantartó személyzetet.

Cikkünk eredetileg a Gyártástrend magazin októberi számában jelent meg.

(forrás: Klüber Lubrication/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés