A használt autópiac világvására sok újdonsággal jelentkezik
Idén már az „oldtimerek” világát is magába olvasztja a világ legnagyobb, használt gépjárműveket kiszolgáló piacának szakvására.

2018. szeptember 11. és 15. között ünnepli 25. évfordulóját a világ vezető, használt gépjárműveket kiszolgáló piacának szakvására. Az Automechanika Frankfurt nevű eseményt a Messe Frankfurt 1971 óta rendezi meg. A kiállítás a legmodernebb megoldásokat teszi közszemlére az alkatrészek, a tuning, a műhelyfelszerelések, a festés, az autómosás- ill. ápolás, az informatikai és elektronikus rendszerek, valamint az autóipari szolgáltatások területén. A például a karbantartásra, javításra és átalakításra fókuszáló esemény bizonyos értelemben „az alkatrészek ünnepének” is(!) tekinthető, de persze jóval több ennél.

A vásár egyebek mellett például távcsövet is nyújt a látogató kezébe, hogy pontosabb képet alkothasson a mobilitás jövőjéről. A „messzelátóba” többek között a hálózatba kapcsolt közlekedésről és a virtuális világ autóipari lehetőségeiről szóló előadások szolgáltatják a lencsét. A Frankfurter Festhalle rendezvénycsarnokban szól majd minden a jövő közlekedési lehetőségeiről, az alternatív hajtásokról, valamint a holnap műhelyeiről. A kiemelkedően újszerű termékeket és megoldásokat az Automechanika Innovation Award díjjal tüntetik ki és egy önálló kiállításon mutatják be.

A mobilitás jövőjét is bemutatja a vásár (forrás: Automechanika)

Az Automechanika Frankfurton a legutóbbi alkalommal 170 országból körülbelül 133 000 üzleti látogató tekintette meg a 4843 kiállító által felvonultatott fejlesztéseket. 2018-ban várhatóan mintegy 5000 kiállító lesz jelen a találkozón.

Hasznos körítés

A hivatalosan a jubileum alkalmából megnyitott Hall 12 (12. csarnok) 2018-ban három részleg számára biztosít fedelet. A legendás kocsikat prezentáló Classic Cars (veterán autók, és a veterán kor küszöbén állók kiszolgálása) mellett ez lesz az első alkalom, hogy az esseni REIFEN abroncs szakvásárt az Automechanika Frankfurt szakvásárral párhuzamosan fogják megtartani. Az immár az autóápolásra és autófelújításra is kiterjesztett Car Wash (autómosás) szereplői ugyanebben a csarnokban mutatkozhatnak be.

Az Automechanika Frankfurt, és a Retro Messen prominensei 2017-ben jelentették be, hogy a továbbiakban együtt kívánják folytatni a munkát. Ennek köszönhető, hogy jubileumi rendezvénye alkalmából az Automechanika már a „kocsilegendák” üzletágára is kiterjeszti a programját. Jól ismert vállalatok fogják bemutatni termékeiket és megoldásaikat a veterán autók részlegének területén. „Az új témák lehetőségeket tárnak fel a gyártóknak, a szervizeknek és a kereskedőknek az új piacok feltárására és a célcsoportok bővítésére. Az új témákkal, mint például a Classic Cars bemutatóval vagy a REIFEN abroncsvásárral kínálunk a látogatóinknak lehetőséget arra, hogy belevágjanak más, a saját profiljukba illő nyereséges üzletágakba – mondta el Olaf Mußhoff, a frankfurti Automechanika igazgatója.

Oldtimerek is bemutatkoznak (forrás: Automechanika)

A frankfurti Automechanika ágazati jelentőségét bizonyítják az eddig beérkezett kiállítói bejelentkezések is. A kiállító vállalatok szakmai színvonala is változatlanul kiemelkedő, ezért a látogatók a küszöbön álló alkalommal is széles körű és változatos kínálatnak örvendhetnek, amivel pedig nemzetközi szinten is egyedülálló áttekintést kapnak a piacról. A kiállítók között találjuk a felszerelések, alkatrészek, tartozékok, az igazgatás és a szolgáltatások területének neves beszállítóit és gyártóit, mint például az Al Dobowi Group-ot, a Bilstein Group-ot, a Bosch-t, a Continental-t, a Christ-et, a Hellá-t, az Istobal-t, a MAHÁ-t, a Schaeffler-t, a Snap-ont, a Thulé-t, a ZF-et és sok más kiállítót.

A klasszikus és gyűjthető autók terepén napvilágot látott innovatív megoldások széles választékát fogja bemutatni a kiállítási csarnok közepén álló interaktív színpad. Itt minden bizonnyal komoly érdeklődés övezi majd például az olajszint és az abroncsnyomás mérésére szolgáló speciális szenzorokat.

2018-tól kezdődően a Car Wash (autómosás) territóriuma a Care & Reconditioning (ápolás és renoválás) világával bővül, ami a Classic Cars-szal spontán szinergiákat teremt, mivel ez utóbbi szegmens nélkülözhetetlen kellékei az autóápolási szerek. Megannyi kiállító kérésére a kiállítást immár beltéren rendezik meg. A jelentősebb résztvevő cégek között megtalálható például az Alfred Kärcher GmbH és az Adriateh is.

A képzés és továbbképzés 2018-ban is az előtérben szerepel. Ezzel a kérdéskörrel neves partnerekkel karöltve foglalkozik a szakvásár az elsősorban műhelyekben dolgozóknak és a tulajdonosoknak szánt workshopok, oktatások és szakmai előadások keretében.

A tehetséges utánpótlást jelentő fiatalok helyben, még a vásáron tájékozódhatnak a szakmai lehetőségekről, beszélhetnek a potenciális munkáltatókkal és kapcsolatot építhetnek az ágazat döntésekért felelős vezetőivel.

Az Automechanika „Insider-Program” résztvevői mindenre kiterjedő szolgáltatáscsomagot kapnak a vásárlátogatáshoz. Ehhez tartozik az ingyenes belépés minden vásárnapon a frankfurti Automechanikára és REIFEN-re, valamint a közösségi közlekedés használata (az RMV hálózatán) és a ruhatár használata is. Az exkluzív lounge lehetőséget kínál a szakvásár vendégeinek arra, hogy kikapcsolódjanak és megtervezzék megbeszéléseiket. Az „Insider-Program” résztvevőit személyes helyszíni támogatás és a kiállító vállalatok különleges kínálatához kapcsolódó utalványok várják. A vásárvároson belüli tájékozódás megkönnyítésére vezetett bejárásokat szerveznek az Automechanika-n.

Az Automechanika szakvásárról további információkat kínál a

www.automechanika.com címen elérhető honlapja