hirdetés
hirdetés

A globális internethálózat új szintje

Elon Musk neve egybeforrt az ambiciózus, olykor elsőre vakmerőnek látszó tervekkel. Az viszont kétségtelen, hogy ezekben nemcsak fantázia van, hanem a tapasztalatok szerint rengeteg mérnöki és fejlesztői munka, ami sok esetben sikerre vezeti ezeket a bátor elképzeléseket.

hirdetés

A Starlink globális internethálózat ötlete sem tűnik kevésbé nagy volumenűnek, mostanra pedig már valódi eredményeket is fel tud mutatni a program. A kilőtt műholdak segítségével létrehozott hálózat nagy sebességű internetet ígér a felhasználók széles körének. Jelenleg több mint tízezer felhasználó éri el a hálózatot, ez a több mint hároméves fejlesztési ciklus alatt pályára állított ezer műholdnak köszönhető. Bár az újabb műholdak kilövése februárban csúszott az időjárási körülmények miatt, így is dinamikus növekedésre számíthatunk a hálózat elérését illetően 2021-ben, ami valódi áttörést hozhat.

Februárban több alkalommal is végeztek kilövéseket, a hónap utolsó napján pedig újabb 60 műhold csatlakozott a többihez. A következő hónapokban további bővülésre számíthatunk a műholdak számában, a kialakított hálózat így a világ számos pontján válik majd elérhetővé.

(forrás: CNET)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés