Virágh Judit 2015. február 05. 16:54
A DMG Mori nyitott kapus rendezvényén jártunk
Kedden nyílt meg a szerszámgépgyártó hagyományos évkezdő házi gépkiállítása Pfrontenben. A helyszínen, az elsők között értesülhettünk a konszern életét legújabban meghatározó eseményekről.

A konszernhez tartozó Deckel Maho dél-bajorországi gyára idén jubileumi alkalommal ad otthont a nyitott kapus rendezvénynek, amely ebben az évben lép történetének harmadik évtizedébe. A szombatig nyitva tartó házi kiállításra és kísérőrendezvényeire öt nap alatt 7000 érdeklődőt várnak, a közel 6000 négyzetméteres kiállítási területen 72 high-tech gép várja „élőben”, működés közben a szakembereket. Nem maradhatnak el most sem a világ- és az európai premierek. Az újdonságok nagy nemzetközi érdeklődést váltanak ki, de vajon a magyar ipar számára melyik új forgácsolási megoldás hordozhat magában különleges lehetőségeket?

Bemutatták a Celos vezérlő- és kezelőrendszer PC-s változatát (forrás: DMG Mori)

Bár a rendezvény nyitónapján tartott tájékoztatón figyelemfelkeltő áttekintést kaptak a sajtó képviselői a szerszámgépes piac legújabb trendjeiről, de a legnagyobb izgalommal mégis a cégcsoport jövőjéről szóló híreket várták az újságírók. Vajon fennmarad-e különállóan a tradicionális német és japán szerszámgépgyártó, vagy egyikőjük égisze alatt folytatják tovább a fejlesztést, gyártást? És ami hozzánk közelebbi változást érint: ki kapott megbízást az értékesítést és szerviztevékenységet végző magyarországi leányvállalat vezetésére?

Hamarosan olvasható cikkünkben ezekre a kérdésekre keressünk a választ, illetve olyan különlegességeket mutatunk be, mint például a nemrégiben átadott, akár 40 tonnás munkadarabokat megmunkáló óriásgépek gyártására szolgáló, rezgésmentes kettős padlózatú, hőszivattyús klimatizálású, ultramodern XXL csarnok.