A dinoszauruszokat is a Rexroth mozgatja
A történelem előtti idők nem csak a nyári szünetben vonzzák a látogatókat. A saar-vidéki dinoszaurusz-show-ban a letűnt korok kolosszusait a Rexroth technikája hozza mozgásba.

Mozgó dinoszauruszok, tematikus kalandparkok, hajókázás az Alpokban vagy egy őrült repülés: elsőrendű úti célok a nyári szünet idején (is) egy családi kiránduláshoz. Különösen izgalmasak azok az attrakciók, amelyekben a mozgásélmények dominálnak. Ezek hátterében gyakran a Bosch Rexroth műszaki megoldásai állnak.

Főszerepben a dinoszauruszok

A németországi Saar-vidék ad otthont a világ legnagyobb dinoszaurusz-show-jának, amelyben 20 méter hosszú és hat méter magas mozgó őslények is „fellépnek”. A nézők a valósághű animáció révén megtapasztalhatják, hogyan mozogtak sok millió évvel ezelőtt ezek óriások, sőt, egymás elleni küzdelműknek is tanúi lehetnek. A dinók összetett mozgásaihoz a Rexroth hidraulikus megoldásai adják az erőt.

Egészen más fajta erők dominálnak a felnőttek játszóterének is felfogható, építkezéseket imitáló kalandparkokban. Akinek mindig is álma volt egy exkavátor, rakodó vagy más munkagép irányítása, itt valóra válthatja a kívánságát. Az építőmunkák „szerelmeseit” Németország számos pontján várják olyan szórakoztatólétesítmények, ahol a látogatók nehézgépeket vezethetnek, és leheletfinom botkormánymozdulatokkal mozgathatnak soktonnás terheket. E járművek többségét is a Rexroth mobil hidraulikus hajtásaival szerelik fel. 

Ha valaki valami kisebbre vágyik, nézze meg a világ leghosszabb modellvasútját a hamburgi miniatűr csodaországban. A mintegy 13 000 méteres sínpáron több mint 900, 1:87 arányú szerelvény halad. A minivilág különlegessége a 120 négyzetméteres modellrepülőtér, ahol a Rexroth lineáris technikájának köszönhetően halkan és megbízhatóan szállnak fel és le a repülők.

A svájci Alpok egyedülálló panorámáját ígéri egy hajókirándulás a Vierwaldstätti tavon. Az MS Cirrus az első katamarán, amely az alpesi ország tavain közlekedik. A kettős törzsből adódó szokatlanul széles utastérből kitűnő kilátás nyílik a nagy panorámaablakokon keresztül. A svájci hajóépítő üzemben készült katamaránt kapitánya a Rexroth tengerjáró hajókon is használatos vezérlésével irányítja.

Innen tovább délre, Olaszországba nemcsak a napsütés csalogatja az utazókat. A drámai operák hazájában világhírű színházak, köztük a milánói Scala vagy Velencében a Teatro La Fenice várják a nézőket. A történelmi falak között működő tradicionális színjátszó helyek modern színpadtechnikája szintén a Rexroth-tól származik. A világ számos vidámparkjában is lépten-nyomon fellelhető a Rexroth hajtástechnikája, amely a biztonságot szolgáltatja a vidámsághoz. És a hazafelé úton már azon lehet töprengeni, vajon hol találkozhat a szórakozásra vágyó legközelebb a Bosch Rexroth hajtástechnikájával.

Megoldások egy kézből
Gazdaságosan, pontosan, megbízhatóan és energiahatékonyan: így valósítja meg bármilyen méretű gép és berendezés mozgatását a Bosch Rexroth hajtás- és vezérléstechnikája. Az innovatív egységek és testre szabott rendszermegoldások legfontosabb felvevői a mobil alkalmazások, a berendezéstervezés és -gyártás, a termelésautomatizálás és a megújuló energiák ipara. A felhasználók számára egy kézből válnak elérhetővé a hidraulikus és villamos hajtások és vezérlések, a pneumatikus elemek, a hajtóművek, valamint a korszerű lineáris és szerelési technika.