A digitális tetoválások életet is menthetnek
Az egészségünket felvigyázó, apró, öntapadós számítógépek hamarosan akár a fitness trackeret is megszégyeníthetik. 

A tetoválások sokat elárulhatnak viselőjük személyéről. Ezen képességük a közeljövőben valószínűleg még tovább fejlődik majd. Az ultravékony, rugalmas és öntapadós érzékelők új hulláma immár a viselhető eszközök piacát ostromolja, hogy aztán (a szenzorok) az általuk szolgáltatott adatok sokaságával még tovább javítsanak életminőségünkön.

A „felragasztható” mini komputerek egyelőre a „nézd-már,-milyen-klassz” korszakukat élik. A Google tavaly nyáron például olyan digitális tetoválással rukkolt elő, amely kis hatótávolságú kommunikációt (near-field communication – NFC) használ a Motorola Moto X feloldásához. Vannak azonban esetek ahol a technológia már túlmutat a hasonlóan „menő” alkalmazásokon. Egyes cégek például olyan szenzorokkal és antennákkal zsúfolják tele ezeket a nano-vékonyságú, vízálló eszközöket, amelyek potenciálisan akár életet is menthetnek. A digitális tetoválások ugyanis hamarosan akár a jelenleg kapható egészségmonitorozó szerkezeteket (fitness trackereket) is felválthatják. A Medtronic által létrehozott SEEQ Mobile Cardiac Telemetry System nevű egység az ambulánsként kezelt szívbetegek mellkasára ragasztva például képes az arra szakosodott orvosi felügyelet számára folyamatosan elküldeni a páciens szívverésre vonatkozó információkat.

A „nyúlánk elektronikai eszközökre” specializálódott MC10 nevű cég hamarosan megjelenő BioStamp rendszere a pulzusszámot, a páciens aktivitását, a hőmérsékletet, és több más biometrikus adatot is ellenőrizni képes, és így az emberek otthoni magányukban is folyamatosan tájékozódhatnak a saját egészségi állapotukat illetően. Az új eszközök érzékelői napokig onthatják magukból a valós idejű információkat, ami a hasonló rendeltetésű okosórák és csuklópántok gyártói számára valószínűleg nem a legjobb hír.