2021. szeptember 30. 23:00
A CHP megszünteti a károkat
A Centrica Business Solutions kombinált hő- és villamosenergia- (CHP) generátora és abszorpciós hűtője biztosítja a megmunkálógépek szünetmentes üzemelését, fűtést és hűtést végez, valamint 14 százalékkal csökkenti a szén-dioxid kibocsátását.

A német Continental vállalat 59 országban foglalkoztatott 240 ezer dolgozójával a világ öt legnagyobb autóipari beszállítója közé tartozik. Romániában számos autóipari k&f-mérnöki és gyártóközpont működik, melyekből elektronikus alkatrészek, abroncsok, hajtószíjak, klímavezetékek és (gumi) levegőbevezető rendszerek kerülnek ki.

A Continental Automotive Romania vállalatnál az országos áramhálózat hibái miatt – melyet a gyártó nem tud befolyásolni – hetente következtek be áramkimaradások, így gyakran leállt a kiemelkedő minőségű járműalkatrészek gyártása, idő-, anyag- és pénzveszteséget okozva. Akár egy ezred másodpercnyi áramkimaradás is képes volt akár egy órára leállítani a gyártósort. Mivel egyes legyártott alkatrészeket ki kellett selejtezni, rendkívül fontos volt, hogy olyan rendszert léptessenek életbe, amely csökkenti a káros hatásokat.
A Continental vállalatnak egy olyan fenntartható megoldásra volt szüksége, mely biztosítja a termelés rugalmasságát, megbízható és folyamatos áramellátást biztosít. Mivel a villamos energia ára emelkedik, olyan megoldást is kerestek, mely csökkenti a nemzeti áramszolgáltatótól való függést, illetve képes ellensúlyozni az árak emelkedését.

Miért a Centrica Business Solutions?
• A Centrica Business Solutions kogenerációs rendszereivel akár 40 százalékos energiaköltség-megtakarítás is elérhető a hagyományos forrásokkal összehasonlítva.
• A hulladékhőt hasznosító, rendkívül jó hatásfokú technológiával a CHP-üzemek akár 80 százalékot meghaladó hatékonyságot is elérhetnek.
• A Centrica Business Solutions trigenerációs rendszere kizárta az áramkimaradás okozta termelésleállást, időt, munkaerőt és pénzt takarítva meg ezzel.
A trigeneráció télen hőt biztosít az üzemnek, míg nyáron, amikor a hőmérséklet elérheti a 40 Celsius-fokot, az adszorpciós hűtőkkel együtt használva hideg vízzel látja el a klímaberendezéseket és a gépek hűtőegységeit. Amikor nagy mennyiségű hűtött vízre van szükség, az összes CHP-fűtőt hideg víz előállítására használjuk. A készenléti elektromos hűtők 5,5 Celsius-fokon stabilizálják a vizet, és amennyiben a hőmérséklet 6 Celsius-fokra emelkedik, a CHP és a segédberendezések újra bekapcsolnak. A Continental Automotive jelenleg azt tervezi, hogy több Centrica Business Solutions CHP-generátort helyez üzembe.

Szünetmentes áramellátás

Petru Demian, a Continental Automotive Romania üzemi közműrendszerekért és speciális projektekért felelős vezetője szerint olyan beszállítóra volt szükségük, aki proaktívan cselekszik, és segít a megoldás kidolgozásában. „Emellett olyan műszaki megoldást kerestünk, amely illeszkedik az autógyártás folyamatába, valamint figyelembe veszi a költségeket és a karbantartási szükségleteket is. A Centrica Business Solutions az összes fenti követelménynek megfelelt” – mondta a szakember.

A Centrica Business Solutions által megtervezett és kivitelezett kombinált hő- és villamosenergia- (CHP) rendszer szünetmentes villamos energiával látja el a megmunkálógépeket, valamint folyamatos karbantartást is biztosít ehhez, a 10 éves üzemeltetési és karbantartási megállapodásban foglaltak szerint. A rendszer két adszorpciós hűtőhöz csatlakozva a hideg vizet is előállítja.

Akár ezred másodpercnyi áramkimaradás esetén is egy egyedi kapcsolórendszer automatikusan proaktív „szigetüzemmódra” kapcsolja át a rendszert. A rendszer gondoskodik arról, hogy a nélkülözhetetlen gépegységek szünetmentes áramellátást kapjanak, így az áramszünet nem befolyásolja a termelést.
Amint az áramellátás helyreáll, a rendszer automatikusan visszakapcsol a hálózati áramellátásra.

Biztonságos, költséghatékony

A komplex trigenerációs megoldás egy E-1560 kWe CHP-generátort használ, melyet a Centrica Business Solutions UK tervezett és szállított le. Egy temesvári tervezőcsapat dolgozta ki a szigetüzemmód-kapcsolóberendezés, a két adszorpciós hűtő, a négy szárazhűtő egység és az 1700 kW-os lemezes hőcserélő, a megfelelő szivattyúk, elektromos rendszerek és vezérlő, valamint irányítóegységek terveit. Az összes kapcsolódó építészeti és kivitelezési munkát a Continental Automotive által jóváhagyott helyi szerződéses partnerek végezték el, míg a Centrica Business Solutions Romania SRL-csapat kezelte a román hatóságok által kiadott engedélyeket és a szükséges dokumentációkat. A hő a termelés melléktermékeként lesz előállítva, és az adszorpciós hűtők hozzáadásával hideg vizet is elő tudunk állítani. Egy tipikus CHP-rendszer üzemanyag-hatékonysága 80-90 százalék, az energiaköltségek pedig akár 40 százalékkal csökkenthetők.

Az áramkimaradások többé nem befolyásolják a Continental gyártósorait. „Átlagosan hetente egyszer jelentkezik áramszünet. Esetenként csak néhány ezred másodpercről van szó, de ez is elég a nélkülözhetetlen berendezések leállásához” – jelentette ki Petru Demian. Korábban ezek leállították a termelést, számos programot és gépet újra kellett indítaniuk. Emellett ki kellett üríteniük a gyártósorokat, és ellenőrizni kellett a gyártmányokat, mivel nem lehettek biztosak benne, hogy az áramszünet pillanatában a gyártási folyamat befejeződött-e már, és néhány terméket ki kellett selejtezniük. Végeredményben a termelés akár fél órára, egy órára is leállhatott.”

Jelenleg az áramszünet nincs érzékelhető hatással a gyártásra, így időt, munkaerőt és pénzt takarítanak meg. A nélkülözhetetlen gépsorok működtetéséhez létrehozott energia megszünteti az üzem teljes kiszolgáltatottságát az országos áramszolgáltató felé, így kompenzálhatók az emelkedő áramköltségek, miközben a szén-dioxid kibocsátása 14 százalékkal csökkent.

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend szeptemberi lapszámában jelent meg.