A váltakozó áramú falitöltő magas kompatibilitású lesz
Az ABB piacra dobta új, váltakozó áramú Terra AC falitöltőjét, amely nemcsak arra szolgál, hogy kielégítse az otthonok és a vállalkozások egyre fokozódó igényét a csatlakoztatott töltés iránt, hanem a megújuló energia felhasználóinak egyre bővülő táborát is támogatja, akik a saját maguk által előállított energiát akarják felhasználni.

Az új Terra AC falitöltő többféle változatban kapható – a legerősebb 22 kW teljesítményű –, hogy a világ minden táján kompatbilis legyen a lakások és épületek áramellátását biztosító helyi elektromos hálózatokkal. Biztonságos, okos és fenntartható töltési megoldást kínál, mely támogatja az ABB Electrification okosvárosokra szabott Mission to Zero küldetését. Ennek célja, hogy minden károsanyagkibocsátás-mentessé váljon. A terméket először Európában vezetik be az elkövetkező néhány hónap során, globális forgalmazása pedig 2020 májusáig kezdődik meg.

A Terra AC falitöltő legfőbb előnye az a konnektivitás, mely lehetővé teszi a konfigurálás és a szoftverfrissítések végrehajtását egy dedikált alkalmazáson, illetve a távolból az adatfelhőn keresztül, ami hatalmas rugalmasságot biztosít, minimális helyszíni beavatkozást igényel, továbbá maximalizálja a rendelkezésre állás idejét és a töltés hatékonyságát.

Ráadásul minden töltőt egy olyan, a saját előállítású energia nagy pontosságú mérésére alkalmas órával szereltek fel, amely integrálható az épületek fejlett terhelésszabályozási funkciókkal rendelkező okos energiakezelő rendszereibe. Mindez lehetővé teszi, hogy a lakások és a vállalkozások tulajdonosai a maximális töltési teljesítmény és költséghatékonyság szempontjainak megfelelően állítsák be eszközeik teljesítményét.

A Terra AC falitöltő tulajdonságai
  • Wifi, Bluetooth és Ethernet összeköttetés
  • A helytakarékos kialakítás problémamentes fali telepítést, illetve olyan állványos kivitelt is lehetővé tesz, amelyen két töltő egymásnak háttal helyezhető el.
  • Mivel a Terra AC falitöltő sokféle csatlakozóval kapható, ezért az elektromos járművek többségével kompatibilis.
  • A mostoha időjárási körülmények között a pornak és víznek ellenálló kivitel hosszabb rendelkezésre állási időt és termékélettartamot biztosít.
  • Felhasználói alkalmazáson keresztül frissíthető egyszerű szoftver, mely megfelel a jövő elvárásainak.
  • Az RFID-n vagy az alkalmazáson keresztül végrehajtható egyszerűsített hitelesítés rugalmassá teszi a nyilvános felhasználású eseti alkalmazásokat.
  • Zökkenőmentesen integrálható az ABB kiegészítő épületautomatizálási megoldásaival.
  • A töltőt független harmadik fél értékelte és tesztelte a legszigorúbb szabványelőírásokra.
  • Az áramhatároló védelem maximális töltési teljesítményt biztosít a kismegszakítók indokolatlan kioldása nélkül.
  • A beépített földelési hiba- és túlfeszültségvédelem a felhasználó és a jármű védelmét egyaránt szolgálja.