30 százalékos kapacitásbővítést céloz meg a ContiTech
Történetének egyik legnagyobb fejlesztését kezdi el a Continental csoport makói egysége.

A térségben immár 20 éve stabilan működő, folyamatos fejlesztéseket megvalósító, megbízható munkaadó a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. A makói központú, de Vácott is telephellyel rendelkező vállalatnál az autóipar számára elengedhetetlen gumialkatrészek mellett műanyag hűtő- és fűtő csövek, valamint gyorscsatlakozók gyártása zajlik. A két üzem együttesen naponta 100 000 szerelt terméket gyárt, azaz minden nap minden másodpercében kettőt.

A ContiTech Fluid 1995-ös alapítása óta folyamatosan fejleszti gyártóbázisát, munkavállalói létszámát egyaránt. A makói és váci üzem immár közel 3000 főt foglalkoztat és összesen több mint 35 000 négyzetméteren folyik a termelés. A cég folyamatosan jó eredményeket produkál, termékei rendkívül sikeresek a világpiacon, ezért további magyarországi fejlesztések mellett döntött a divízió vezetősége. Az idén nyáron megkezdődő beruházás összértéke közel 12 millió euró, melyet a kormánnyal kötött stratégiai megállapodásnak köszönhetően 50 százalékos állami támogatással valósít meg a ContiTech Fluid.

A 30 százalékos kapacitásbővítést célzó fejlesztés során mintegy 4000 négyzetméter termelési területtel, szociális blokkal, irodaépülettel, új kamionparkolóval bővül a makói telephely, és egy új 5000 négyzetméteres logisztikai csarnok is épül. A termeléskapacitást termelőgépek beszerzésével bővíti a cég, új extrudersorok, kazánok, prések, mosógépek, bélyegzőgépek, nyomáspróbaasztalok, zsugoralagutak is munkába állnak. A ContiTech Fluid makói üzemének fejlesztése várhatóan az idei év végén le is zárul.