25 éves a Jungheinrich Hungária Kft.
Új csarnok és bemutatóterem átadásával ünnepelte csütörtökön negyedszázados fennállását az intralogisztikai megoldások világszintű szállítójának hazai leányvállalata.

Több mint háromszáz partnere és más meghívottak vettek részt szeptember 14-én a Jungheinrich Hungária Kft. szakmai napján a cég biatorbágyi központjában, ahol a szakmai bemutatókat, előadásokat, teszteléseket követően ünnepélyesen átadták a vállalat újonnan kialakított épületét, benne egy 500 négyzetméteres bemutatóteremmel és egy hasonló méretű raktári létesítménnyel.

A hamburgi központú, több mint hatvan éve családi vállalkozásként alakult Jungheinrich AG mára évi egymillió targoncát értékesít, több földrészen megvetette a lábát, és számos egyedülálló fejlesztéssel rendelkezik, hogy trendeket diktálhasson korunk ipari kihívásainak megoldására. A konszern leglényegesebb friss fejlesztései közül az egyedülálló lítiumion-akkumulátorok kidolgozását és gyártását, valamint az ezzel szerelt anyagmozgató berendezések értékesítésének felfutását emelte ki a rendezvényen Lars Brzoska, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja. A Li-ion-akkumulátorokra öt év garancia érvényes, az ezzel a technológiával működő targoncák a akkumulátorcsere nélkül működtethetők több műszakon keresztül. A tavaszi LogiMat 2017 nemzetközi logisztikai szakvásár legnagyobb kiállítójaként a Jungheinrich már kizárólag csak elektromos járművekkel jelent meg, és nemrégiben minden idők legnagyobb megrendeléseként ezernél több litiumion-meghajtású targoncára érkezett megbízás a vállalathoz – foglalta össze a vezető a korszakváltó hajtási technológiával kapcsolatos kulcsmomentumokat.

Bemutatóterem és raktár is helyet kapott az új létesítményben (forrás: Jungheinrich)

A cégcsoport másik kiemelt fejlesztési területe az ipar 4.0 terjedésével van összefüggésben, és teljes körű logisztikai megoldásai a digitalizáció, a hálózatba kapcsolódás és az automatizáció megatrendjébe illeszkednek. A vezető nélküli közlekedés az intralogisztikában is hatalmas térnyerés előtt áll.

Horváth Zoltán, az 1992-ben alakult Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatója jelentős sikernek könyvelte el az utóbbi évek bővüléseit: idén már várható mintegy 5300 targoncát fognak értékesíteni hazánkban, ahol az újonnan üzembe helyezett anyagmozgató járművek közül minden harmadik Jungheinrich-gyártmány. Tíz év alatt, a válsággal nehezített évek ellenére a forgalmuk megháromszorozódott, és külön felhívta a figyelmet arra, hogy mára az értékesített targoncáknak mintegy 10 százaléka a rendkívül modern, hatékony és gazdaságos Li-ion-technológiával kerül átadásra. Jelentős bővülés tapasztalható az automatizálás iránti igényekben, mégpedig nemcsak a multinacionális cégek, hanem a kis- és közepes vállalkozások részéről is. A folyamatosan bővülő magyarországi csapat egyértelmű elismerése, hogy a leányvállalat az elmúlt egymás utáni két évben nyerte el a konszernen belül az év legsikeresebb értékesítője címet.

A legkorszerűbb megoldások is élőben megtekinthetők voltak

A most használatba vett új csarnok és bemutatóterem alapot teremt az ügyfelek még jobb kiszolgálására, hiszen mostantól a legkorszerűbb megoldások is működés közben megtekinthetők, kitapasztalhatók lesznek, mód nyílik a potenciális felhasználók mélyebb képzésére, betanítására, és a raktári termékekkel való ellátásuk is gyorsabbá válik.