2020-ra teljesen ki szeretne zöldülni a BMW
A célkitűzés merész, minthogy a vállalat tavaly még csak 63 százalékban fedezte megújuló erőforrásokból az energiaszükségletét.

Az ENSZ idén Bonnban megtartott éghajlatváltozási konferenciáján a BMW bejelentette, hogy 2020-ban a globális működését immár kizárólag megújuló energiára fogja alapozni. Sustainable Value Report 2016 (PDF) című jelentése szerint 2016-ban világszinten még csak 63 százalékos arányban üzemeltették zöld erőforrások a céget.

A „tisztulási” szándék eklatáns példája a vállalat 2019-ben átadandó mexikói gyára, amely kizárólag nap- és szélenergiát fog felhasználni. Az öko energiaellátás egyik újszerű megközelítésével lehet találkozni emellett a BMW dél-afrikai egységében is, amelyben részben élelmiszerek, szarvasmarhatelepek, illetve csirkefarmok szerves hulladékából előállított biogáz tartja a lelket.

Ami azt illeti, a BMW egy ideje már a beszállítóitól is elvárja, hogy megújuló erőforrásokra váltsanak.

A termelés „kipucolása” mellett a társaság a legyártott termék zöldebb működésére is egyre nagyobb figyelmet fordít. Egy ideje például már különös hangsúlyt fektetnek az elektromos járművek előállítására. Állítása szerint 2016 végéig a társaság 100 000 elektromos közlekedési eszközt hozott létre, és idén összesen 100 000 áram hajtotta járművet és hálózatról tölthető hibridet fog létrehozni.