2000 wattos hordozható töltőállomás
A gyakran magyarul is powerbanknak becézett, hordozható „óriásakkumulátorok” lehetővé teszik, hogy kempingezés közben se kelljen lemondanunk az otthon minden kényelméről. A BLUETTI piacra dobott egy töltőállomást, amely ezt a szabadtéri komfortérzetet képes különlegesen magas szintre emelni.

Az AC200P kódjelű, mobil áramforrás lelkét egy 2000 wattórás lítium-vas-foszfát (LiFePO4) akkumulátor képezi. A strapabíró elem több mint 3500 újratöltési ciklust képes átvészelni, ami a hagyományos, lítium-ion alapú powerbankokénál akár háromszor hosszabb élettartamot is jelenthet.

A BLUETTI új modellje akár 13 elektronikus eszköz egyidejű áramellátását is lehetővé teszi.

Az előlapon, az érintőkijelzőt több váltó- és egyenáramú aljzat, valamint egy USB-C és 4 USB-A port öleli körül. A készülék tetején mind ezen felül kettő, vezeték nélküli áramutánpótlást biztosító töltőpadot is fel lehet fedezni.

Forrás: BLUETTI

A maga nemében impozáns, 2000 wattórás kapacitás azt jelenti, hogy a színültig töltött áramforrással a felhasználó a laptopja akkumulátorát 25-ször diktálhatja tele elektromossággal, egy 200 literes mélyhűtőt pedig akár 29 órán keresztül is működtetni tud vele.

Minthogy a BLUETTI AC200P 2000 watt teljesítmény leadására is alkalmas, ideiglenesen nagy áramigényű szerszámok és egyéb eszközök (például porszívó) üzemeltetésére is képes.

Váltóáramú fali aljzaton keresztül a powerbank feltöltése körülbelül hat óra alatt végezhető el, de egy több áramforráshoz is csatlakoztatható, kettős töltőadapterrel a procedúra akár két órára is lerövidíthető.

Az eszköz az autó szivargyújtó csatlakozásán keresztül is eltelíthető energiával, ami a felhasználó mozgásterét esetenként radikálisan kitágíthatja.

Bár tekintélyes kapacitása ellenére az AC200P meglehetősen kompakt (420 x 280 x 386 milliméteres), 27,5 kilogrammot nyom a mérlegen, vagyis kimondottan nehéz. Mindez azt jelenti, hogy a töltőállomás túrázáshoz nem különösebben alkalmas, az ecsetelt adottságai miatt ugyanakkor kültéri „statikus kikapcsolódás” közben a felhasználó komfortérzetét jelentős mértékben felerősítheti.