hirdetés
hirdetés

Autóipar

2000 tonnás préssort telepített Angliában a Nissan

A tagbaszakadt berendezésben a gyártás során keletkezett hulladék szétválasztására és feldolgozására a Nissan még egy újrahasznosítási rendszert is kialakított.

hirdetés

Egy nagyobb hangvételű (400 millió fontos) fejlesztés keretében 52 millió fontos XL préssort telepített sunderlandi (Egyesült Királyság) üzemében a Nissan. A vállalat Qashqai nevű modelljének gyártását kívánja felfuttatni a berendezéssel.

A több mint 2000 tonna súlyú gép installációja 18 hónapot vett igénybe. Az apparátus évi 6,1 millió panel előállítására alkalmas. A prés tűpontos precizitással 5400 tonna kombinált erő kifejtésére képes.

Forrás: YouTube

Az első rendelésre készített paneleket a prés saját felavatásának ceremóniáján állította elő. A relatíve új idők szavára hallgatva, a hulladék szétválasztására és feldolgozására a Nissan még egy újrahasznosítási rendszert is kialakított a gépezetben.

2020 márciusában a Nissan egyébként fontos évfordulót ünnepel, mivel épp most lett 10 éve, hogy a cég Juke modelljének első sunderlandi példánya legurult a gyártószalagokról.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Production Engineering Solutions)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés