2000 lóerős sportkocsi a láthatáron
Átszámítva körülbelül 620 millió forintba kerül majd a 468 kilométer per órás végsebességű amerikai „hiperautó”.

Saját bevallása szerint a Popular Science szerzője meglehetősen kétkedve fogadta a Trion nevű, kaliforniai cég legújabb tervét, melynek keretében egy 2000 lóerős autót kívántak létrehozni.

A „Nemesis”-re keresztelt kocsi megalkotását célzó projektet már több mint egy éve jelentette be a társaság. A cég a lehetséges vevőknek eddig csupán egy zártkörű, kaliforniai eseményen mutatta be a tervezett négykerekű egyik életnagyságú modelljét.

A Salomondrin nevű YouTube-csatornát működtető és egy sereg szuperautót birtokló Alejandro Salomon ugyancsak részt vett a rendezvényen. A bizonyára jómódú úriember elmondása szerint a Trion a Nemesis több verziójával is meg kíván jelenni a piacon.

A bejelentett változatok közül az egyik egy limitált szériájú modell lesz, amelynek 2,2 millió dollár fog szerepelni az árcéduláján. A vevő az ellenérték kifizetése után egyben részesedést is szerez majd magának a vállalat papírjaiból.

A további verziók között szerepel például a „szabványos” és 1,6 millió dollárt kóstáló Nemesis N1-RR, illetve a fedetlen kialakítású, 1400 lóerős Nemesis N1-GT, amelyhez ennek megfelelően olcsóbban is juthatnak hozzá a vásárlók.

Az összes modell összkerékmeghajtással büszkélkedhet, és előreláthatóan egy ikerturbó-feltöltéses V8-as motorral, valamint egy nyolcsebességes váltóval felvértezve fognak a gyorsforgalmi utakra felgördülni. A teljesítményére irányuló jóslatok alapján a már-már hiperautónak nevezhető sportkocsi 60 mérföld per órára 2,8 másodperc alatt gyorsul majd, a végsebessége pedig a 290 mérföld per órát is meghaladhatja. A még előzőleg bejelentett „Predator” módot illető tervekről ugyanakkor már (legalábbis egyelőre) nem szól a fáma.