hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minőségbiztosítás másként

Az élelmiszeripar egy különösen innovatív terület, ahol fő cél a termelésen túl a megfelelő minőség biztosítása. Digitalizált folyamatokkal mindez költséghatékonyan biztosítható.

A Sachs 2,2 milliárd dollárra értékeli az üzletet.

A DroneHunter, a Fortem Technologies által épített drón, ahogyan a neve is sugallja, más drónokra vadászik.

A Boston Dynamics Stretch robotja óránként akár 800 nehéz doboz mozgatására képes.

Bécsben, éles körülmények között tesztelik azon energiarendszereket, amelyek a fenntartható városfejlesztés alapjait adják a jövőben.

Német autóipar

2020/2021 fordulóján a német autóipar vezető tisztségviselői abban reménykednek, hogy csakhamar befejeződik a koronavírus-járvány és az ágazat mind a termelés, mind az értékesítés tekintetében elindulhat a felfelé vezető úton.

Európai vállalatot hoz létre a Volkswagen-csoport, amely az elektromos járművek akkumulátor-ellátási láncának tevékenységeit tömöríti – a nyersanyagok feldolgozásától a Volkswagen-akkumulátorok kifejlesztésén át az öt európai gigagyár irányításáig.

A kiterjesztett valóság koncepcióját rendhagyó megoldással alkalmazó szem elé vetített kijelzőt integrálna kocsijai szélvédőjébe a Volvo.

Több mint ezer felsővezetőt kérdezett a szektor növekedési kilátásairól a KPMG.

A múlt évi visszaesés után a világgazdaság teljesítménye az idén ismét növekedésnek indult, de a koronavírus-járvány delta-hullámának megjelenése és elterjedése folytán továbbra is nagyok a gazdasági-kereskedelmi tevékenységet érintő kockázatok.

hirdetés
A válság hatásai Németországban

„A konjunkturális fejlődés 2021-ben is erőteljesen függött a koronavírus-járványtól és az annak nyomán bevezetett védőintézkedésektől."

A Samsung megduplázhatja a neurális hálók teljesítményét a memóriában történő feldolgozás technológiájával.

Nagyszabású fotonikai kutatások kezdődnek a Wigner Fizikai Kutatóközpontban.

Egyre szélesebb körben jelenik meg az igény a gyártó vállalatok körében automatizációs megoldások impelentálásra, ez pedig új lehetőségeket nyit a kollaboratív robotikában szerepet vállaló cégek számára is. 

Íme a IEEE Spectrum 10 legnépszerűbb mesterséges intelligenciával foglalkozó cikke 2021-ből. Többjük a IEEE Spectrum 2021. októberi, The Great AI Reckoning című különszámából származik.

hirdetés
Az SPS szakkiállítás helyett

A növekvő koronavírus-fertőzések száma miatt a Beckhoff úgy döntött, hogy a Nürnbergi SPS szakvásáron nem vesz részt kiállítóként.

hirdetés

Az elmúlt években a CAD- és CAM-rendszerek területén egyre fontosabbá váltak a komplex, minden igényt kielégítő megoldások.

Az alábbiakban bemutatjuk a világ egyik vezető új szoftvermegoldását, amelyet berendezések, üzemek és vezérlőszekrények gyártói számára fejlesztettek ki.

Idén október 6-a nemcsak az aradi vértanúkra való megemlékezés dátuma volt, hanem a Solid Edge 2022-es verziójának hivatalos bejelentése is ekkorra esett.

EPLM Trends 2021: CAD/CAM/PLM testközelben – Amikor a víziók helyett a realitás van központban.

Gyártástrend video

PR-cikk

hirdetés

PODCAST

Mik azok az események, jelenségek, amik igazán meghatározóak voltak az elmúlt esztendőben? Meddig marad velünk a válság? Mit várunk 2022-től? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat meghívott vendégeinkkel.

hirdetés

Digitális lap

Az autó- és gépiparhoz hasonló forradalomra figyelhetünk fel az élelmiszeriparban is. A fejlett agrártechnológiának és a mezőgazdaság megújulásának köszönhetően ma már az élelmiszerek és ételalapanyagok előállítása is modernizálódik.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Művelt mérnök

Teljesen alapvetőnek gondoljuk, hogy az áruházak polcai telítettek, hogy sokféle és magas minőségű élelmiszer közül választhatunk a boltokban.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem 2021-ben talán minden korábbinál nagyobb figyelmet kapott. Az élelmiszeriparba pedig már nemcsak a csomagoláson és az alkalmazott technológiákon keresztül gyűrűzik be, hanem az alapanyag-választásnál is komoly szerepet kap.

Unod régi, mezei sakktábládat? Akkor fontold meg saját futurisztikus sakktáblád elkészítését az Interesting Engineering útmutatójának a segítségével!

hirdetés

Tudomány - Innováció - K+F

A Bloomberg jelentése szerint Kína csatlakoztatta első kis moduláris atomreaktorát elektromos hálózatához – így Kína világ első országa, amely ilyen reaktorból nyer energiát.

Bemutatunk egy új csapágyzsírt, amelyet kifejezetten az élelmiszer- és gyógyszeriparban használt standard villanymotorcsapágyak kenésére fejlesztettek ki.

Komoly digitalizációs hullám indult el, de a folyamatok átalakítása nélkül nem sikerülhet a digitális átállás.

Kiadónk társoldalai

Városlakó

Az E.ON Hungária Csoport Danube InGrid hálózatfejlesztési gigaprojektjének keretében nyert tendereket a Siemens Zrt.

A Bogotában közlekedő sofőrök évente 133 órát veszítenek a torlódások miatt, a kolumbiai várost Bukarest és New York követi a zsúfolt közlekedésű városok rangsorában.

Intelligens közlekedésirányítási rendszert fejleszt együttműködésben a Gamax és Munkaerő-kölcsönző Kft., a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék valamint a Racionet Zrt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés