hirdetés
hirdetés

Városlakó

Okoseszközökkel támogatják a nagyothalló fiatalok oktatását

Több mint tízmillió forint értékben okoseszközökkel támogatja nagyothalló fiatalok felsőoktatási tanulmányait több cég A Hallás Társasága Alapítvány kezdeményezésére.

hirdetés

Az alapítvány szerint a felsőoktatási hallgatók egy százalékának van érzékszervi károsodása. Sok fiatalnak a szociális helyzete miatt nincs esélye arra, hogy tudást szerezzen, ezért a hallássérült felnőttek mintegy nyolcvan százaléka munkanélkülivé válik, vagy csupán alkalmi, fizikai munkát talál.

A Hallás Társasága Alapítvány Tehetséges nagyothalló fiatalok támogatása című esélyegyenlőségi programja a fiatalok felsőoktatási tanulmányait kívánja lehetővé tenni. Egyelőre öt fiatalt támogatnak. 

A programban olyan vállalatok támogatják a nagyothalló fiatalokat, amelyek fontosnak tartják az esélyegyenlőséget. A Samsung Electronics által felajánlott okoseszközök egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével összepárosíthatóak a Beltone vezeték nélküli hallókészülékeivel, így a legmodernebb technológia áll a nagyothallók rendelkezésére. A Telekom biztosítja az okoseszközök internet-hozzáférését, a csomagot pedig az Auditus.Net egészíti ki a hallásgondozói feladatok vállalásával.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés