hirdetés
hirdetés

Nyírjon füvet éjszaka! Mutatunk hozzá egy csendes fűnyírót

Régen elmúltak már azok az idők, amikor zajos, elavult fűnyírókkal próbáltuk valamelyest esztétikussá varázsolni kertjeinket. A Husqvarna Automower megmutatja, hogy környezettudatosan és zavaró zajok nélkül sem álom többé senki számára a tökéletesen nyírt gyep.

hirdetés

Mi az igazi bizonyítéka annak, hogy negyed évszázadnyi kutatás és innováció a lehető legjobban térült meg? Egymillió értékesített termék, jobb felmutatott eredmények, mint bármi más a piacon, hibátlan működés, ha esik, ha fúj. Ez a Husqvarna Automower, az összkerékmeghajtású fűnyíró, amely noha olyan csendben végzi a munkát, mintha ott sem lenne, hibátlan, tökéletesen nyírt gyepet hagy maga után.

A motor modern kialakítása tovább csökkenti a kerekek meghajtás által okozott zaját, így a Husqvarna gépeinek zajszintje akár 13 dB-lel is alacsonyabb a hagyományos benzines társainál, ezért könnyen lehet, hogy működés közben ellenőrizni akarja majd okostelefonján – amelyről közvetlenül vezérelheti az eszközt, azaz elindíthatja vagy leállíthatja a világ bármely pontjáról –, hogy biztosan dolgozik-e épp. Az Automower számára még egy 70 százalékos lejtő is játszi könnyedséggel leküzdhető akadály, azaz az összkerékmeghajtás kiváló eredményeket garantál még a legigényesebb dombvidékek füves területein is.

Azok a helyek, melyek kihívást jelentenek egy fűkaszának vagy fűnyírónak, a Husqvarna fűnyírója úgy dolgozik, mintha a legegyszerűbb tereppel lenne dolga. Ha pedig valami az útjába kerül, érzékeli az akadályt és egyszerűen irányt vált. Természetesen nem minden gyep igényel ugyanolyan bánásmódot, így Automower különböző modelljeinek tervezése során a Husqvarna kimondottan figyelembe vette az eltérő típusú területek eltérő igényeit, és ennek megfelelően alakították ki a termékpalettát. Elérhető gép az akár 5000 négyzetméteres kertekhez, ahol fák, bokrok és meredek lejtők teszik igazi kihívássá a munkát, de akad olyan modell is, amit éppen a kisméretű gyepek nyírására optimalizáltak.

Az Automower éles forgópengéi elavult technológiával készült társaival ellentétben nem tépik, hanem vágják a fűszálakat, ezzel pedig nem csak a zajszint csökken, de az energiafogyasztás is. Az energiatakarékosság máshol is megjelenik, ráadásul szintén hatékonyabb működés is társul hozzá. A Husqvarna fűnyírója ugyanis hatékony LED-világítókészlettel rendelkezik, ami azon túl, hogy energiatakarékos, lehetővé teszi, hogy a fűnyíró sötétben is működjön, így a nap bármely órájában beüzemelhetjük a gépet – ráadásul, ahogy korábban említettük, a szomszéd sem fog rá felkelni.

Lévén szó akkumulátoros meghajtásról, a régimódi benzines megoldással ellentétben, az Automower által még egy fontos strigula kerülhet a környezettudatosság mellé: ez pedig a búcsú a károsanyag-kibocsátástól és az üzemanyag-fogyasztástól. Apropó, akkumulátorok: a Husqvarna gépei között minden olyan termék elérhető, ami egy tökéletes kerthez kellhet. Ehhez pedig több akkumulátorra volna szüksége? Természetesen szó sincs erről: a termékek között cserélhető akkumulátoroknak hála egyszerre óvja a környezetét, és érezheti úgy, hogy a kertrendezés is megérkezett végre a XXI. századba.

(forrás: Husqvarna )
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés