hirdetés
hirdetés

Top 30 innováció

Kézműves sör egy gombnyomással

A Brewie a világ első teljesen automata sörfőzőgépe. Sajátossága abban rejlik, hogy egy lépést sem hagy ki a tradicionális sörfőzés mozzanatai közül, illetve a főzési folyamat csupán egy gomb megnyomásával elindítható. A művelet bárhonnan nyomon követhető okostelefonon, tableten vagy számítógépen egy alkalmazáson keresztül. 

hirdetés

Mitől innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: Brewie B20
  • Alkalmazási terület: Háztartás/Vendéglátás/Szabadidő
  • Cégnév: Newity Kft.
  • Web: www.brewie.org

A hagyományos sörfőzés bonyolult folyamatának automatizálásához számos újítást kellett megvalósítani. Az egyik ilyen a Brewie saját tervezésű, szabadalmaztatott szelepe, amely kiküszöböli a korszerű szelepek összes hátrányát: könnyen fertőtleníthető, kis súlyú, gyártási költsége alacsony, és fokozatmentesen állítható. Az ehhez fejlesztett elektronika segítségével nagy pontossággal kontrollálható a sörfőzési folyamat minden lépése. A másik újítás a pumpákban rejlik, amelyeket a gyártó kifejezetten a Brewie számára fejlesztett ki a nagy cukortartalmú forró sörlé mozgatásához. A gép külső kialakítása is egyedi megoldásokkal rendelkezik: a rozsdamentes acélból készült tartályokat ultrahangos passziválással előállított króm-oxid bevonattal látják el, mely biztosítja a termék könnyen tisztíthatóságát és a sterilitását. Emellett a Brewie-t precíziós hőmérőkkel szerelték fel, és a főzőlapokat csúszómód-algoritmussal szabályozzák, ezért a sörfőzés történelmében példátlan pontossággal lehet a cefre hőmérsékletét beállítani. A fejlesztések során figyelmet fordítottak a felhasználóbarát felület kialakítására is: a beágyazott Linux-alapú érintőképernyős vezérlőpanel kényelmes kezelést biztosít.

Forrás: Brewie
Forrás: Brewie

Az innováció előnye, mely területeken alkalmazható

A gépet amatőrök is használhatják, akik ezzel a géppel lépnek be az otthoni sörfőzés világába, éppúgy, mint a gyakorlottak, a kézműves sörfőzdét üzemeltetők, hiszen a már kész és letölthető receptek mellett szabadon lehet kísérletezni a sörfőzéssel. A Brewie Social Platformon lehetőség nyílik a receptek és a tapasztalatok megosztására is – így a felhasználók könnyedén kapcsolatba léphetnek egymással. A Brewie célja, hogy bárkiből könnyedén sörfőző mester váljon, és saját otthonában készíthesse el kedvenc sörét. 

A csapat vagy cég rövid bemutatása

A Brewie az egyik első magyar startup, melynek sikerült egy sorozatgyártott termékkel piacra lépnie. Az ötlet mögött Pál B. Marcell (CEO), Schlotter Gergő (CTO) és Tél András (CTO) áll. A csapat 2013 augusztusában tapasztalta meg az otthoni sörfőzés élvezetét, és felismerték ennek az automatizálásában rejlő piaci lehetőséget. A Brewie-k gyártása és kiszállítása 2016 októberében megkezdődött, ám ezt több prototípus fejlesztése, illetve nemzetközi versenyen elért dobogós helyezés előzte meg. A cég a hónapokban építi ki disztribútori hálózatát, hogy Európán túl az észak-amerikai, illetve ausztrál piacokra is betörhessen.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[203360] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés