hirdetés
hirdetés

Kerti gépek széles köre egyetlen akkumulátorral

A Husqvarna akkumulátoros gépeinek segítségével elbúcsúzhatunk a zajtól és a káros anyagoktól, az eszközök között könnyedén cserélhető akkumulátorok által pedig egyszerűbbé válnak a kert körüli teendők.

hirdetés

A kifogástalan kert megalkotásához immár nincs szükség elavult gépekre. A Husqvarna akkumulátoros gépeinek segítségével elbúcsúzhatunk a zajtól és a káros anyagoktól, az eszközök között könnyedén cserélhető akkumulátorok által pedig egyszerűbbé válik a kert körüli teendők, mint korábban álmainkban gondoltuk volna.

Mi sem mutatja jobban, hogy a kertgondozás végre modern köntöst vehet fel, hogy az ehhez szükséges eszközök tekintetében is elbúcsúzhatunk a régimódi megoldásoktól, így az elavult benzines meghajtástól. Az új, innovatív út titka az akkumulátorokban rejlik, a Husqvarna pedig megmutatja, hogyan válhat nemcsak környezettudatossá, de jóval egyszerűbbé is a kert karbantartása.

Innovatív, akkumulátoros termékek a kerti munkák szinte bármely területére

Milyen eszközigénnyel rendelkezik a kerti munka? Fűnyíróra, lombfúvóra, láncfűrészre és sövényvágóra is szükség lehet, ha tökéletes kertre vágyunk. Adódik a kérdés, hogy szükséges-e beruházni mindegyik eszközhöz egy-egy erőforrásra is? A környezettudatosság – és természetesen költséghatékonyság – nevében a Husqvarna erre a kérdésre is megadta a választ: az imént felsorolt szerszámok mindegyike azonos akkumulátort igényel, amely cserélhető az eszközök között, így egy félperces műveletet követően könnyedén le tudja tenni az egyiket és folytatni tudja a munkát egy másikkal.

A Husqvarna gépeit a rájuk váró munka fényében tervezték, így ezeket nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorok működtetik, amelyeket a nagy terhelést jelentő, folyamatos használat támogatására terveztek. A töltési idő sem jelent problémát, hiszen az akkumulátorok gyorsan feltölthetők, az eszközök közötti csere pedig pikk-pakk megvan, így semmivel sem válnak bonyolultabbá a kerti munkák, mint a régimódi eszközökkel, sőt.

Nemcsak környezetbarát, hanem hatékony és kényelmes is

Az akkumulátorok teljesítménye semmivel sem marad el a benzines társaikétól, ám még egy jókora plusszal is rendelkeznek: nem csak füst és túlzott mennyiségű rezgés nélkül működnek, de olyan innovatív hűtőrendszerrel rendelkeznek, amely egyrészt meghosszabbítja az akkumulátor celláinak élettartamát, másrészt lehetővé teszi a magas hőmérsékletű helyeken való használatot is. A termékcsalád megalkotása során a készítők törekedtek arra, hogy az eszközök bármilyen feladat esetén kényelmes és meggyőző munkavégzést tegyenek lehetővé.

Az akkumulátoros készülékek mellett számos érv szól amellett, hogy használatukkal elkerülhetővé válik a károsanyag-kibocsátás. Fontos szempont lehet az is, hogy a gépek karbantartása nem igényel sok időt, nincs a munkában akadályozó tápkábel, arról nem is beszélve, hogy a régimódi gépeknek búcsút intve, így végre csendben végezhetőek a kerti munkák: az akkumulátoros gépek ugyanis akár 13 dB hangerővel halkabbak, mint a hasonló benzines eszközök.

A Husqvarna vezeték nélküli gépparkja olyan széles választékot biztosít, amelyek közül mindenki megtalálja a neki megfelelő eszközt, akár mindennapi, professzionális használatról, akár hobbiszintű, szezonális kerti munkáról van szó.

Töltési ciklusok és töltési idők

Az akkumulátorok hosszú, veszteség nélküli üzemidővel és akár 1500 töltési ciklusig csúcsteljesítményt nyújtanak. A töltőkészlet tartalmaz egy-egy intelligens algoritmust a gyors újratöltéshez, a 80 százalékos töltés akár fél óra alatt elérhető.

A teljesen lemerült akkumulátor töltési ideje az akkumulátor kapacitásától és a használt töltő típusától függ. Szinte minden esetben a töltési idő rövidebb a munkaidőnél, így két akkumulátor biztosítani tudja a folyamatos munkát: míg az egyik üzemel, a másik töltődik. A töltő és a pótakkumulátorok segítenek, hogy feladat ne maradjon befejezetlenül.

A munkavégzéshez elengedhetetlen tudni, mennyi ideig bírja egy feltöltött akkumulátor: a Husqvarna termékeinek üzemideje alapvetően három változótól függnek: az akkumulátor kapacitásától, attól, milyen eszközben használják az akkumulátort, és attól, hogy könnyű vagy nehéz vágást/ kaszálást végez-e. A működtetés egy interaktív billentyűzetről történhet: a tökéletes kerthez szükséges munka kezdetéhez és leállításhoz egyetlen gomb megnyomása szükséges.

Amennyiben szeretne részletekbe menően tájékozódni a Husqvarna akkumulátoros termékcsaládjáról, keresse fel a Husqvarna weboldalát, vagy keresse közvetlen hivatalos Husqvarna partnereknél, akik örömmel adnak bővebb tájékoztatást.

 

(forrás: Husqvarna )
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés