hirdetés
hirdetés

E-mobilitás

Elektromos járművek okostöltésével kísérleteznek

A UPS vezette konzorciumi pilotprojekt jelentősen növelheti a Londonban közlekedő elektromos járművek számát. 

hirdetés

Egy egész elektromos jármű flotta szimultán töltése komoly nehézséget jelent, ám az új rendszer ezt anélkül oldja meg, hogy a villamosenergia-hálózat költséges fejlesztésére lenne szükség. Ezzel a UPS elektromos flottáját a jelenlegi maximum 65-ös üzemelési limitről 170 elektromos járműre emelheti Londonban. 

“Új technológiákat használunk fel arra, hogy leküzdjük az elektromos járművek használata előtt álló komoly akadályokat, ezzel tulajdonképp a fenntartható városi szállítmányozási szolgáltatások teljesen új generációját indíthatjuk el, nem csak Londonban, hanem a világ más nagy városaiban is" – mondta Peter Harris, a UPS Europe fenntarthatósági igazgatója.

Okoshálózaton keresztül

A konzorciumban fejlesztett rendszer lehetővé teszi, hogy a UPS a London belvárosában található központjából üzemeltetett elektromos járművek számát bővítse, mindezt külső fejlesztések nélkül. Mindezt egy okos-hálózattal valósítja meg, egy olyan központi szerver használatával, amely minden egyes elektromos töltőhöz, tápegységhez és helyszíni energiatárolóhoz külön kapcsolódik.

A rendszer “intelligens” módszert alkalmaz a töltésekkor, és az energiafelhasználást az éjszakai órákban úgy osztja el, hogy az épület emellett is zavartalanul folytathassa a logisztikai ügyvitelhez szükséges folyamatokat. Ugyanakkor, a rendszer azt is biztosítja, hogy az elektromos járművek teljesen feltöltött állapotban várják a reggelt, amikor szükség lehet rájuk. A rendszer azt is garantálja, hogy a hálózaton belül fellelhető maximum energiát sosem haladja meg a felhasználás.

A projekt eredményeként, és a kapcsolódó beruházások tanulságait levonva, a UPS immár bármely épületre kialakíthatja a legkevésbé költségigényes módszereket. Ehhez különböző megoldások kombinálására lehet szükség, köztük: hagyományos elektromoshálózatfejlesztés, okoshálózat kialakítása, elemes helyszíni energiatárolás és helyi energiafejlesztés (például olyan napenergia felhasználásával, amelyet az épületek tetején gyűjtenek össze).

A SEUL-projektet (Smart Electric Urban Logistics) a UPS az Egyesült Királyság Energia Hálózatával és a Cross River Partnershippel közösen bonyolított le. Az együttműködés számára a Brit Alacsony Kibocsátású Járművek Irodája (Office for Low Emission Vehicles) biztosított forrásokat.

(forrás: UPS/Gyártástrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés