hirdetés
hirdetés

Elektromobilitás

E-bike-rendszerek hazánkból a világ minden pontjára

A magyarországi szakemberek közös munkájának köszönhetően világszerte már 70 kerékpármárkába kerül eBike-meghajtásrendszer.

hirdetés

Kerékpárok új generációja hódít a nagyvárosokban és vidéken egyaránt, már ma is a mindennapok szerves részét alkotva: az eBike a modern ember korszerű közlekedési eszköze – a gyorsaké és a komótosabbaké, a fitteké és a kényelmesebbeké, az ingázóké és a hobbikerékpárosoké, s természetesen az időseké és a fiataloké egyaránt. A Bosch termékpalettája a magas hatásfokú hajtásrendszertől (motor és váltómű) a kiváló minőségű akkumulátorokon át, egészen az intuitíven kezelhető, okos fedélzeti és kerékpáros számítógépekig terjed. E komponensek tökéletes összhangja a Boschra jellemző kiemelkedő teljesítmény kulcsa, a kényelem és a gazdaságosság terén egyaránt.

Drasztikus növekedés várható

Németországban például immár több mint hárommillió elektromos kerékpár (pedelec) rója az utakat. eBike modellek széles palettája áll rendelkezésre, a kényelmes fel- és leszállást kínáló, a felső vázelem nélküli (step-through), illetve egyéb, mindennapos használatra készült kivitelektől a sportos elektromos hegyikerékpárokon (eMountain bike) át, egészen a praktikus és funkcionális teherszállító változatokig (eCargo bike) – minden alkalomra és célra található megfelelő elektromos kerékpár. Az elektromos rásegítéssel rendelkező kerékpárok iránti lelkesedés számos országban tapasztalható, s az előrejelzések szerint 2023-ra évente már 3,3 millió pedelec találhat gazdára Európában.

Az elektromos kerékpárok a sportostól a nagyvárosi változatokig hódítanak (forrás: Bosch)
Az elektromos kerékpárok a sportostól a nagyvárosi változatokig hódítanak (forrás: Bosch)

A magyarországi szakemberek közös munkájának köszönhetően világszerte már 70 kerékpármárkába kerül eBike-meghajtásrendszer. A fejlett és intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység technológiájáért világszerte egyedül a Budapesti Fejlesztési Központ mérnökei felelnek, a meghajtás gyártásához a szerelősorokat a budapesti Bosch Rexroth szállította, a meghajtások felmerülő szervizelési munkálatait pedig a kecskeméti Bosch Electronic Service Kft. munkatársai végzik. Ezenfelül Miskolcról történik a teljes eBike-rendszer – mely magában foglalja a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. szakemberei által gyártott meghajtási egységeket, a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél gyártott eBike-akkumulátorokat, emellett a kijelzőn túl a kábeleket és minden elektromos meghajtáshoz szükséges felszerelést – kiszállítása a világ minden pontjára.

Optimális megoldás a jövő nagyvárosaiban

A folyamatosan növekvő kereslet fő oka, hogy az elektromos kerékpárok nem csupán szabadidős kétkerekűként kínálnak új lehetőségeket, hanem a jövő nagyvárosai számára is optimális megoldást jelentenek. Az autós szállítások 51 százaléka kerékpárral vagy Cargo bike segítségével is lebonyolítható, különösen a csomagküldő és más kézbesítő szolgálatok használhatják ki hatékonyan az akár 200 kilogrammnyi rakományt is problémamentesen továbbító teherszállító kerékpárok előnyeit. Az eBike tökéletes útitárs a városban. A személyautókkal megtett átlagosan minden második út öt kilométernél rövidebb. Ilyen távokon az elektromos kerékpár a leggyorsabb közlekedési eszköz a nagyvárosokban, megtakarítva a nehézkes parkolóhely-keresést is. Mindemellett az eBike a várostervezésben is új lehetőségeket kínál: egy személyautó parkolóhelyén hat-nyolc kerékpár is elfér, így jelentős területek szabadulhatnak fel az emberek és a környezet javára.

Minden elektromos meghajtáshoz szükséges egységet szállítanak
Minden elektromos meghajtáshoz szükséges egységet szállítanak

(forrás: Bosch/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés