hirdetés
hirdetés

Megújuló energia

A Total bővíti szélerőműveit

A Total folytatja növekedését a megújuló energia piacán Franciaországban egy jelentős befektetéssel a szélenergia termelésben. 

hirdetés

A Total a Total Quadran révén, amely 100%-ban megújuló energia fejlesztéssel és termeléssel foglalkozik Franciaországban, megvásárolta a Global Wind Power France (GWP) társaságot teljes egészében. Ez a vállalat 1000 megawatt (MW) szárazföldi szélerőmű projektekből álló portfólióval rendelkezik, köztük egy 250 MW-os szélerőművel, mely a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést.

A „Vents d’Oc’ 2019-es felvásárlását követően, ez az új befektetés megmutatja a Total elkötelezettségét a megújuló energia minden fajtájának bővítése területén, miközben hozzájárul Franciaország energiaátalakítási céljainak megvalósításához. A Total Quadran jelenlétét tovább erősíti a portfóliójához adott közel 1000 MW kapacitású beépített és üzemeltetett projekt, benne egy 500 MW kapacitású szárazföldi szélerőművel. Ezzel a vállalat megerősíti törekvését, hogy Franciaország megújuló energiapiacának egyik fő szereplője legyen.” – mondta Philippe Sauquet, a Totál gáz, megújulóenergiák és energia területekért felelős elnöke. A GWP csapata csatlakozni fog a Total Quadran-hoz, kiegészítve a csapat már meglévő szakembereit abból a célból, hogy felgyorsítsák a szélerőművek fejlesztését Franciaországban.

A Total és az alacsony széntartalmú villamos energia

A törekvés részeként, mely során a vállalat a felelős energiatermelés jelentős szereplőjévé akar válni, a Total egy alacsony szén tartalmú elektromos művekből álló portfóliót alakít ki, azzal a céllal, hogy 2040-ig az értékesítés összértékének 15-20%-át az tegye ki. Manapság, a Total bruttó alacsony széntartalmú energiatermelésének kapacitása közel 7 gigawatt, amelyből több mint 3 gigawatt megújuló energiaforrásból származik. A 2020 elején bejelentett több, mint 5 GW teljesítményű napenergia projekttel a csapat jó úton halad, hogy 2025-re elérje a 25 GW kapacitású célját telepített megújuló energiaforrásból származó energiatermelő kapacitással.

(forrás: Total)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés