hirdetés
hirdetés

Okosváros

A fák vízellátását monitorozzák

A TövisASAP csapata egy olyan rendszert fejlesztett, amely monitorozza a fák vízellátását, így segít odafigyelni a közösségek számára, hogy a környezetükben élő fák megfelelő vízmennyiségben részesüljenek.

hirdetés

A modern, élhető város az épületek, a közlekedés minősége mellett biztosítja lakói számára a hosszú és egészséges élethez nélkülözhetetlen tiszta, friss levegőt. Létezik egy mágikus gép, amely szenet von ki a levegőből, olcsó és önmagát építi: a fa. Számos nagyvárosban már felismerték a zöldfelületek, a fák létjogosultságát és egyre több program célozza az újabb fák ültetését. Napjainkban nagy problémát jelent, hogy a városokban ültetett fák nem jutnak elegendő nedvességhez, sem csapadék, sem öntözés formájában, ezért azok egy számottevő része elpusztul.

TövisASAP csapata, nyolcan diák sok gondolkodás után létrehozott egy olyan rendszert, melyben az újonnan ültetett és kiszáradással leginkább veszélyeztetett fák vízellátását folyamatosan nyomon lehet követni. Egy Arduino nevű lapkához nedvességszenzort csatlakoztattak, amely a fa tövében, a talajban elhelyezve adott időtartamonként működésbe lép, és megvizsgálja a talaj nedvességszintjét, majd elküldi a csapat számítógépére, így ők meg tudják állapítani, hogy az adott fának van-e szüksége kiegészítő öntözésre.

A rendszert egy alkalmazással fejleszti tovább az TövisASAP a helyi lakosok számára, melyben a közösségek monitorozhatják és értesítést kaphatnak a számukra fontos fák életéről, locsolhatják őket, ha a fa ezt igényli – így bevonva mindenkit az esetleges kiegészítő vízellátásba.

Bővebb információ: http://tovisasap.hu

 

(forrás: Töviscsapat/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés