hirdetés
hirdetés

Vállalatirányítás

Lean szemlélet fejlesztőmérnököknek

Az AviX voltaképpen az ipar számára készített Office: egy olyan programcsomag, amelyben a folyamatfejlesztő mérnökök számos eszközt megtalálnak a napi munkájuk segítésére.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Mérnöki programcsomag
  • Alkalmazási terület: Folyamatfejlesztés
  • Cégnév: Leonardo Group Kft.
  • Web: www.avix.eu/en/

Az AviX programcsomag a lean szemléletű folyamatfejlesztés, gyártás- és gyártmányfejlesztés, valamint a munkahelyek fejlesztésének professzionális eszköze, amellyel a hagyományos folyamatfejlesztés veszteségei csökkenthetők vagy akár teljesen kiküszöbölhetők. Használata egyszerű, nem igényel jelentős felkészülést vagy hosszadalmas oktatást. A program alkalmazható nagyobb léptékben, csak az egyes folyamatlépések elemzésére, de részletesebb felbontással használva a lépéseket egészen a mozdulatok szintjéig elemezhetjük, mivel az AviX tartalmazza a szabványos UAS-időket, valamint beállítható azok értékteremtő volta is.

Mitől innovatív a termék?

A hagyományos folyamatfejlesztés problémáit kiküszöbölve egy programon belül ad segítséget a fejlesztőmérnökök napi feladatainak elvégzéséhez. Alkalmazásával rövidebb idő alatt jobb eredményeket lehet elérni a folyamatfejlesztés területén.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A szoftver előnyei különösen a következő téren érzékelhetők: * veszteségek feltárása * folyamatoptimalizálás * dokumentumkezelés * állásidő-csökkentés * termelési terület csökkentése * taktidő csökkentése * mérnökóra-megtakarítás * ergonómia fejlesztése * gyártóhely méretének csökkentése * gyors változáskövetés * ergonómia fejlesztése * sorbalanszírozás * SMED-átállási idő csökkentése * FMEA-elemzés * gyártási utasítás készítése egy kattintással. Minden olyan vállalkozásnál alkalmazható, ahol cél a folyamatok fejlesztése.

Rövidebb idő alatt jobb eredményeket lehet elérni a folyamatfejlesztésben (forrás: Leonardo)
Rövidebb idő alatt jobb eredményeket lehet elérni a folyamatfejlesztésben (forrás: Leonardo)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A program fejlesztője a Svédországban 1998-ban, az SKF és a Scania közreműködésével létrejött Solme AB. A cég célja egy olyan szoftver létrehozása volt, amely segítheti a kézi összeszerelési folyamatok hatékonyságának elemzését, valamint megfelelő hátteret biztosít a lean feladatok elvégzéséhez. Ennek alapjai a videoanalízis-technika és a standard idők voltak. Fő tevékenységük a szoftver fejlesztésével, értékesítéssel és az ehhez kapcsolódó támogatással indult, később tanácsadással és egyéb mérnöki szolgáltatásokkal bővült. Széles körű partnerhálózatuk Németországban és Kínában is nyitott irodát, tevékenységük jelentős részét már ezeken keresztül látják el.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2017 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Leonardo Group/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés