hirdetés
hirdetés

Vállalatirányítás

Kontrollált gyártás minimális hibával

A gyártásban a termékek előállítása nagy szériában történik, ezért ha hiba csúszik a rendszerbe, akkor rövid idő alatt sok hibás termék hagyhatja el a gyártósort, ami nagy kárt és időkiesést jelent. Így általános elvárás, hogy az emberi beavatkozásokat és a munkavégzéshez köthető hibalehetőségeket minimalizálni kell.

hirdetés

Az IBCS Hungary Kft. együttműködése az egyik nagy hazai autóipari beszállítóval több mint 10 évre tekint vissza. Az ott felmerült problémákra a leginkább a vonalkód-kommunikációs és más innovatív termékazonosítási megoldásairól ismert IBCS szakemberei komplex, integrált megoldást terveztek, amelynek az End of Line (EOL) nevet adták, hiszen a telepítésére fizikailag a gyártósor végén került sor. Az alkalmazás azt a célt szolgálja, hogy minimálisra csökkentse az emberi beavatkozások miatti hibák számát, valamint azt is biztosítja, hogy a vállalatirányítási rendszer folyamatosan kontrollálja a gyártási folyamatokat.

Kritikus folyamatok kezelése

A gyártásindítás nagy szériáknál különösen kritikus, hiszen több tucat paramétert kell pontosan beállítani (például, hogy milyen alkatrészt gyártanak, a felhasználni kívánt alapanyagok kivétel nélkül rendelkezésre állnak-e, a késztermék előállításához szükséges többi alkatrész előkészítésre került-e, és hogy minden gép jól van-e beállítva a gyártósoron). Az IBCS ehhez interaktív panelt fejlesztett, amely garantálja, hogy az ellenőrzést végző kolléga egy tételt se felejtsen ki a beállításkor. A megoldás hozzáadott értéke, hogy nem papíron hajtják végre az ellenőrzést, így csökkenthető az emberi beavatkozások miatt kialakult hibák száma, és minden beállítás tárolható elektronikus formában is.

A folyamatok automatizálása csökkenti a hibalehetőségek számát (forrás: IBCS)
A folyamatok automatizálása csökkenti a hibalehetőségek számát (forrás: IBCS)

A pontos adatokat tartalmazó címkézés az alkatrészgyártási folyamat másik kritikus pontja, hiszen címkékkel tudják nyomon követni a termék további útját, és címkéken tárolják a termékkel kapcsolatos legfontosabb információkat. A szakemberek készítettek egy programot, amely egyszerűsíti a címketervezés folyamatát, és a programban történő módosítás jogát jogosultsági szintekhez köti. Az egyszerűsítés azt jelenti, hogy más tervezőprogramokkal ellentétben a címkék egyszerűen beállíthatók és szerkeszthetők, így a mérnökök gyorsan el tudják végezni ezt a feladatot.

Késztermék automatikus ellenőrzése

A gyártás során nagy figyelmet kell fordítani a hibás késztermékek kiszűrésére, ezek folyamatos ellenőrzése elengedhetetlen. Az IBCS által kidolgozott elektronikus képi ellenőrzési modul a szabad szemmel történő szemrevételezést váltotta fel, amikor is a munkatársak azt ellenőrizték, hogy a termék méretei megfelelnek-e az előírásoknak, a különböző alkatrészek a megfelelő helyre kerültek-e felszerelésre, vagy éppen a feliratok jók-e és a megfelelő helyen vannak-e. Az automatikus ellenőrzés természetesen sokkal pontosabb, megbízhatóbb és gyorsabb, mint az emberi. A legkisebb hibákat is észreveszi, legyen az akár egy törött csavar vagy egy pár milliméteres méretbeli eltérés.  

Az IBCS innovatív fejlesztései 1 éven belüli megtérülést eredményeztek, hiszen az említett integrált technológiai megoldásokkal a hibák nagy része kiküszöbölhető, és a gyártás pontossága folyamatosan növelhető.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés