Vállalatirányítás

Gyártósori monitoring- és csomagolásvezérlő rendszer

A Log4Pro ALM-rendszer a szerelősori és csomagolási folyamatok minőségellenőri szerepét töltheti be – az autóiparon kívül számos más iparágban is.

hirdetés

A Vonalkód Rendszerház partnere, egy Tier2-es autóipari beszállító nemzetközi vállalkozás leányvállalataként működik Magyarországon. A magyar üzem a nemzetközi vállalkozás regionális tudásközpontjaként is fontos szerepet kapott az anyacég életében. Itt állítják össze és tesztelik a külföldi gyárakban is bevezetésre kerülő új technológiákat, valamint biztosítják a későbbi háttértámogatást. Bár a regionális tudásközponti szerep viszonylag stabil pozíciót eredményez, a fennmaradás érdekében állandó törekvés a hatékonyság növelése, hiszen egy vállalkozás folyamatosan feltérképezi a lehetőségeket, a kisebb gyártási költségeket jelentő országokat, vállalva akár a gyártás áthelyezését is.

A hatékonyabb működésre nyújt megoldást a szoftver- és rendszerfejlesztő cég Log4Pro-rendszere, amelynek bevezetésével csökkenthetők a gyártási folyamat kockázatai, elkerülhetők a gyártás akadályoztatása miatti veszteségek, illetve hogy végső esetben a beszállítók elveszítsék a pozíciójukat a jelenlegi vásárlójuknál.

Minőségellenőr a szerelésben, csomagolásban

A Vonalkód Rendszerház folyamatmérnökei és szoftverfejlesztői a hatékonyság növelését az állásidő és a hibaszint redukálásával, valamint a végrehajtási eljárásban, de leginkább a termelési folyamatokban minimálisra csökkentett emberi beavatkozással célozták meg. A Log4Pro ALM- (Assembly Line Monitor System) rendszer * lehetővé tette az állásidő regisztrálását, * az állásidő okainak rögzítését és kimutatások készítését az állásidők utólagos elemzéséhez, * az óránkénti termelési tervek készítését az optimális gyártási teljesítmény meghatározása érdekében, * definiálhatóvá vált az optimális gyártási sebesség, * valamint az állandó teljesítménymonitorozás a gyártóterületre kihelyezett kijelzőkön.

Könnyen adaptálható bármely termelési folyamatba (forrás: Vonalkód Rendszerház)
Könnyen adaptálható bármely termelési folyamatba (forrás: Vonalkód Rendszerház)

A gyártósor felett elhelyezett monitorokon folyamatosan figyelemmel kísérhetők a pillanatnyi termelési adatok, a gyártási teljesítmény és az állásidő összesített adatai, az éppen futó gyártási program, továbbá a támogatást kérő rendszer adatai.

A rendszer további feladata a gyártási folyamat utolsó fázisában a szállítási egységek csomagolásának ellenőrzése. A Log4Pro a minőség-ellenőrzés folyamatában biztosítja, hogy a szállítási egység Odette címkéjének megfelelő termék kerüljön a csomagolásra. A rendszer ellenőrzi a szállítási egység homogenitását, hogy különböző gyártási sorozatból ne kerülhessenek termékek ugyanazon szállítási egységbe, és a csomagolt termékek száma a címkén szereplő mennyiségnek megfelelő legyen. Ezzel az ellenőrzéssel garantált a helyes csomagolási folyamat, amelynek a végén a rendszer egy minőségellenőri (MEO) lezáró címkét nyomtat a szállítási egységre, ezzel tanúsítva, hogy a csomagolás minősége ellenőrzött és megfelelő.

Központosítás és munkahelyi terminálok

A rendszer részét képező, a központi Wi-Fi-hálózathoz kapcsolódó kis méretű munkahelyi terminálokat egy központi szerverszámítógép vezérli. Az egyszerű felhasználói felület könnyen áttekinthető, kezelése gyorsan elsajátítható. A munkaállomások megbízhatóságuk és ipari kivitelük miatt későbbi támogatást, karbantartást nem igényelnek.

A kialakított technológia paraméterezhetősége és rugalmassága folytán könnyen adaptálható más gyártási folyamatokba. „Tiszta” csatlakozási felülete lehetővé teszi egyszerű integrálását bármely iparág termelési folyamatába és gyártáskövető IT-rendszerébe.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés