hirdetés
hirdetés

Városlakó

Új összetevők, régi ízek

A cél olyan termék megalkotása volt, amely egészséges összetevőket tartalmaz, de az étel élvezeti értékéből nem veszít. 

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Száraztésztacsalád
  • Alkalmazási terület: Egészséges életmód
  • Cégnév: Izsáki Házitészta Kft.
  • Web: www.izsakiteszta.hu 

Speciális száraztésztacsalád, amely különleges eljárással, aestivum búzaőrleményből és friss tojás hozzáadásával készül. Az aestivum búzaőrlemény 50 százalékban búzalisztet és 50 százalékban teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz. A teljes kiőrlés lényege, hogy a magbéllel együtt a csírát is megőrlik, ennek köszönhetően egy vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban rendkívül gazdag lisztet kapunk. A csírarészben található zsírok bővelkednek az egészségre kedvező hatású, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. A plusz rostanyagtartalomnak köszönhetően a teljes kiőrlésű búzaliszt kiegyensúlyozottabb inzulinműködést tesz lehetővé, illetve gyorsítja az anyagcserét. Segíti továbbá a cukorbetegség és a szívbetegségek megelőzését. 

A speciális lisztkeverék és a csökkentett tojástartalom miatt elmondható, hogy ezek a termékek 12 százalékkal több fehérjét, 40 százalékkal több élelmi rostot, kevesebb cukrot és zsírt tartalmaznak a hagyományos négytojásos körettésztához képest.

Mitől innovatív a termék?

A cél olyan termék megalkotása volt, amely egészséges összetevőket tartalmaz, de az étel élvezeti értékéből nem veszít. A termékcsalád tökéletesen beilleszthető azoknak az embereknek az étrendjébe is, akik a hagyományos magyaros ízeket kedvelik, és étkezési szokásaikat nem szeretnék gyökeresen megváltoztatni, mert megszokták és kedvelik a tradicionális tésztás ételeket.

A teljes kiőrlésű lisztből készült termékek több hasznos élelmi rostot, ásványi anyagot, káliumot, kalciumot, E-vitamint, B-vitamint, magnéziumot és foszfort tartalmaznak, és kevesebb mennyiséggel is jóllakik a szervezet, ezért fogyókúrázóknak is ajánlható. 

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Ha nem megfelelő összetevőket, alacsony vitamin- és ásványianyag-tartalmú ételeket fogyasztunk, a szervezetünk nem tud optimálisan működni. Bár az egészséges életmód egyre szélesebb körben elterjedt, de az elérhető árú élelmiszerek kínálata még nem kellően széles körű. Az innováció előnye és lényege, hogy az emberek egészségesebb élelmiszerhez jussanak elérhető áron és a hagyományos ízek megtartása mellett. A termékcsalád gazdag formátumválasztéka (teljes kiőrlésű csavart orsó, fodros kocka, penne, spagetti, szarvacska) lehetővé teszi, hogy minél több étel alapja legyen a teljes kiőrlésű termékcsalád. 

Egészségesebb élelmiszer a hagyományos ízek megtartása mellett (forrás: Izsáki Házitészta)
Egészségesebb élelmiszer a hagyományos ízek megtartása mellett (forrás: Izsáki Házitészta)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

Az Izsáki Házitészta Kft. egy 1990 óta működő családi vállalkozás. Tevékenységi köre a minőségi száraztésztagyártás és -értékesítés. Egy családi ház pincéjéből indulva jelenleg már két modern telephelyen három üzemrésszel rendelkezik, ahol a napi termelés 20-25 tonna. Az üzemekben a kor követelményeinek megfelelő, az Európai Unióban is elfogadott technológiával és gépsorokkal készítik termékeiket. A modern technológiát ötvözik a tradicionális eljárásokkal, így a megszokott régi ízeket juttatják a fogyasztóink asztalára. Az ISO 9002 és IFS minőségbiztosítási rendszerük garancia a magas minőség elérésére. 

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Izsáki Házitészta/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés