hirdetés
hirdetés

Energetika

Testreszabható tápegység

A nagy teljesítményű Quint Power tápegységek negyedik generációja új funkciókkal gondoskodik a berendezések maximális rendelkezésre állásáról.

hirdetés

Mitől innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: Tápegység
  • Alkalmazási terület: Ipari felhasználások
  • Cégnév: Phoenix Contact Kft.
  • Web: www.phoenixcontact.hu

Sorozatban gyártott, mégis egyedi (100 százalékban testreszabható) tápegységről van szó, amely tulajdonképpen több mint tápegység, táp- és adategység egyben. Csökkentett geometriai méret, mechanikailag és villamosan is robusztus kialakítás jellemzi, amelyek adaptív tulajdonságokkal párosulnak. Hőmérséklet-tartománya –40 °C és +70 °C közötti. A jelzési küszöbök és a jelleggörbék az NFC- (Near Field Communication) interfészen keresztül egyedileg beállíthatók.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Megfelel az ipar 4.0 követelményeinek, valamennyi ipari alkalmazáshoz használható. Teljesen digitális vezérlésű, illetve konfigurációjú. Magas MTBF-érték (hibák előfordulása közötti átlagos idő) bizonyítja rendkívüli megbízhatóságát. Energiatakarékos, hatásfoka meghaladja a 94 százalékot, amit a standby üzemmód is támogat. Mivel az SFB (szelektív biztosítókioldás) szelektíven oldja le a hagyományos kismegszakítókat, a párhuzamosan kapcsolt fogyasztók így tovább működnek. A preventív működésfelügyelet már a hibák fellépése előtt jelzi a kritikus üzemállapotokat. 15 ms-ig hatszoros névleges áram érhető el. Egyszerű berendezésbővítés oldható meg a statikus boost (maximum 125 százalék tartósan), nagy terhelések indítása pedig a dinamikus boost (maximum 200 százalék 5 s-ig) funkció révén. A nagy zavarállóság a beépített gáztöltésű levezetőnek és a 20 ms-os hálózatkimaradás-áthidalási időnek köszönhető.

Valamennyi ipari alkalmazáshoz használható (forrás: Phoenix Contact)
Valamennyi ipari alkalmazáshoz használható (forrás: Phoenix Contact)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Phoenix Contact gyökerei Németországból erednek, székhelye Blombergben található. A cég 1923-as alapítása óta együtt nőtt a feladataival. Ma a Phoenix Contact-csoport tizenhárom vállalatból áll, 14 500 dolgozót foglalkoztat. A világ vezető sorkapocsgyártója és az automatizálási piac jelentős innovatív szereplője. Széles portfóliója a legkülönbözőbb piaci igényekhez igazodik: készülék- és NYÁK-csatlakozási megoldások, ipari elektrotechnikai és elektronikai összetevők, valamint az egyes iparágakra jellemző automatizálási megoldások szerepelnek a spektrumban. Németországon kívül kilenc gyártóüzeme van a világ minden táján, közel ötven saját értékesítő leányvállalattal és több mint harminc helyi képviselettel rendelkezik. Magyarországon a budaörsi Phoenix Contact Kft. látja el az értékesítési és ügyféltámogatási feladatokat. A fejlesztések Németországban, valamint az USA-ban folynak, a készülékek előállítása a Hannoverhez közeli Bad Pyrmontban történik.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Phoenix Contact/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés