hirdetés
hirdetés

Logisztika

Anyagmozgatás átrakás nélkül

Lean szemléletű megoldást dolgoztak ki a gyártóhelyek közötti anyagmozgatási, tárolási és szállítási feladatok ellátására.

hirdetés

Mitől innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: Lean rendszer
  • Alkalmazási terület: Anyagmozgatás, tárolás, szállítás
  • Cégnév: Leonardo Group Kft.
  • Web: www.leonardo-group.hu

A gyártóhelyek közötti anyagmozgatás rendszerint sok pakolással, csomagolással, ezáltal időveszteséggel jár, főként ha két gyártóhely egymástól nagy távolságban, akár külön településen van. Erre adhat megoldást egy teljes és integrált rendszer kialakítása egységes és egymással kompatibilis eszközparkkal. A megvalósítás maximális hatásfoka úgy érhető el, hogyha a belső anyagmozgatáson túl a beszállítók és a vevők is ezt a rendszert alkalmazzák.

A Leonardo Group Kft. által javasolt és forgalmazott rendszerben a félkész termék vagy alkatrész eljuttatható egyik gyártóhelytől a másikig úgy, hogy egyszer sem kell átrakni vagy átcsomagolni, a szállítási távolságtól függetlenül. Az első gyártóhelyen dobozba került alkarész a következő gyártóhelyre történő érkezéséig ugyanabban a dobozban marad, emelése-mozgatása mindvégig megoldott. Ezzel együtt lehetőség van a lean elveknek megfelelő kanban, FIFO, milk run rendszerek alkalmazására is.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A kidolgozott megoldás elsődleges előnyei között sorolható fel, hogy csökken az átfutási idő, ergonomikus munkahelyek alakíthatók ki, javul a szállítási kapacitás kihasználtsága, gyorsabb a rakományfeltöltés, csökkennek a költségek, valamint optimális a helykihasználás. Ráadásul környezetbarát rendszer jön létre, amely egyaránt támogatja a kézzel és a gépi erővel történő mozgatást, miközben biztosítja a biztonságos szállítás feltételeit.

Nem kell átrakni vagy átcsomagolni, a szállítási távolságtól függetlenül (forrás: Leonardo Group)
Nem kell átrakni vagy átcsomagolni, a szállítási távolságtól függetlenül (forrás: Leonardo Group)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Leonardo Group Kft. olyan nemzetközi szakértők kiváló csapata, akiknek széles körű tapasztalata és szakértelme van a gyártásirányításban, a flow manufacturing bevezetésében, a lean elvű folyamatok kialakításában és a különböző gyártásirányítási módszerek kiépítésében. A cég nemzetközi vállalatok képviselőjeként nemcsak tanácsadással, hanem a szükséges eszközök forgalmazójaként, komplett megoldásokkal segíti ügyfeleit.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Leonardo Group/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés