hirdetés

Sándor Zsuzsanna cikkei

#1
2019-09-23 10:53:00

A hazai oktatásból régóta hiányzott egy olyan gyakorlatközpontú innovációsmenedzsment-képzés, ahol a vállalatvezetők megtanulhatják a kutatás-fejlesztési és innovációs projektek szakszerű lebonyolítását. A Glósz és Társa Pénzügyi és Innovációs Tanácsadó Iroda által alapított Innováció Menedzsment Akadémia vezetője, Kiss János József állítja: a hazai vállalkozások jelentős részében úgy folyik kutatás-fejlesztés, hogy nem is tudnak róla. Az ismeretek hiánya miatt pedig a magyar cégek kevésbé tudják kihasználni az innovációban rejlő lehetőségeket.

#2
2019-08-03 10:00:00

A fenntarthatóság egyik kulcsa az olcsó zöldenergia termelése, illetve hatékony felhasználása. Cikkünkben két olyan innovátor csapatot mutatunk be, amelyek bár a hatékonyságra teljesen más koncepciókat dolgoztak ki, minden esélyük megvan rá, hogy termékeikkel meghódítsák a világpiacot. 

#3
2019-06-17 10:00:00

A Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központja a maga nemében egyedülálló intézmény az országban. A legmodernebb 3D-nyomtatási technikákat alkalmazza a különböző kutatás-fejlesztési és innovációs területeken, ugyanakkor, a PTE „vállalkozó egyetem” elképzelésével összhangban a fejlesztések gyakorlati megvalósításával és termékek piaci értékesítésével is foglalkozik. A PTE3D Központ az eddigi tapasztalatok alapján újrapozicionálja magát. A változásokról és a hamarosan elinduló új szervezetről először a Gyártástrendnek nyilatkoztak.

hirdetés
hirdetés