hirdetés

Com-Forth Bóna Péter cikkei

#1
2018-11-21 12:10:00

Eljött a negyedik ipari forradalom, amely minden előnyével együtt elképesztő kihívások elé állítja azokat az embereket, akik beindítják a vállalaton belüli ipar 4.0 programot, és elkezdik ennek szellemében bevezetni az ipari informatikai rendszereket.

#2
2012-04-12 15:15:00

Az utóbbi években szinte minden vállalatvezető elgondolkodott már lean, six sigma, TPM vagy más szervezetfejlesztési projekt indításában, számos vállalatnál pedig már folyamatban vannak ennek lépései. Egy ilyen projekt sikere többek között azon múlik, hogy milyen szoftveres megoldásokat és milyen minőségű adatokat használunk.

#3
2012-02-07 13:19:00

Az üzemi intelligencia, avagy a tökéletes működés (operational excellence) egyre divatosabb kifejezés az olyan iparágak esetében, amelyek magasan automatizált rendszerekkel dolgoznak, így a gyógyszergyártás is ide tartozik. Az üzemi intelligencia ma versenyelőnyt jelent, alkalmazói képesek a termelékenységet növelni, miközben a külső gazdasági és politikai adottságokhoz, az egyre szigorodó FDA-előírásokhoz és más követelményekhez, valamint az egyre komplexebb termékekhez és termelési folyamatokhoz igazodnak.

#4
2010-06-14 14:15:00

Napjaink gazdasági helyzetében egyre inkább előtérbe kerül a költségek csökkentése, amelynek egyik lehetséges megoldása a termelés karcsúsítása, azaz a lean gyártás bevezetése. A lean gyártás megvalósításának egyik előfeltétele, hogy valós idejű adatok birtokában legyünk, de ez önmagában még nem elég.

hirdetés
hirdetés