hirdetés

Chilembu Krisztina cikkei

#1
2018-04-15 10:00:00

A seattle-i garázsból induló netes könyvesbolt sztorija mára klasszikus, 20. század végi tanmese lett. A világ egyik legkomolyabb vállalkozói sikertörténete egyben a bukások és a hatalmas veszteségek, az új utak és technológiák folyamatos keresésének története is, és egy olyan vezetőé, aki egyszerre zseni és zsarnok, kíméletlen üzletember és eltökélt álmodozó. Jeff Bezos a Forbes által 130 milliárd dollárra becsült vagyonával 2018-ban a világ leggazdagabb embere.

#2
2018-04-01 10:00:00

Van, aki korunk egyik legnagyobb zsenijének tartja, és van, aki szerint nagy szerepe lesz az emberiség pusztulásában intelligens, tanulásra is képes humanizált robotjainak köszönhetően. David Hansont, a Hanson Robotics vezérigazgatóját 21. századi polihisztornak is nevezhetjük: egyszerre dizájner, szobrász, üzletember és professzor.

#3
2017-11-19 20:42:00

Peter Norvig hivatalos életrajza egy megjegyzéssel kezdődik, amelyet a toborzóknak szán: „Kérlek, ne ajánljatok nekem munkát. Már az enyém a világ legjobb állása a világ legjobb vállalatánál.” Ez pedig a kutatási igazgatói poszt a Google-nél, amit professzori, különféle kutatói pozíciók és a NASA-nál töltött évek előztek meg. Mesterséges intelligenciával kapcsolatos könyvei alapművek, nem tart az egyre okosabb gépek által okozott apokalipszistől, és a feltűnően színes ingei mellett a humora is védjegyévé vált. 

hirdetés
hirdetés