hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A városi közlekedést radikálisan átalakító koncepcióval hozakodott elő a Mercedes.

hirdetés

Az V. kerületi parkolókba telepített szenzorokkal működő alkalmazás folyamatosan mutatja a szabad kerületi parkolóhelyeket.

Pénteken mutatkozott be Magyarországon CruzR, a mesterséges intelligenciával működő, felhő-alapú szolgáltatást használó szolgáltató robot. 

A művészi előadás a technológia, az automatizálás és a mesterséges intelligencia változó társadalmi szerepére, illetve az ember és a robot közötti együttműködésre kívánja ráirányítani a figyelmet.

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új kialakítású vízi taxit mutattak be a svájci Genfi-tavon. 

Az okosparkolás egyik iránya, amikor a kihasználatlan parkolóházi helyekre irányítják az autósokat. 

hirdetés

A Wien Tourismus megbízásából négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Január 1-jétől kitiltják Stuttgartból az Euro 4-es és annál alacsonyabb besorolású dízelmotoros járműveket – döntött a tartományi kormány Baden-Württembergben.

A fesztiválok hulladékának akár 60-70 százalékát is eléri az eldobható műanyag poharak aránya, erre a problémára keresett és a tapasztalatok alapján talált is megoldást a hazai Hanaplast. 

A magyarországi szakemberek közös munkájának köszönhetően világszerte már 70 kerékpármárkába kerül eBike-meghajtásrendszer.

Elsősorban alvással és szórakozással, ha hivatalos útra mennének, akkor pedig inkább dolgoznának az autóvezetés helyett - derült ki egy 5 országban végzett felmérésből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elektromobilitás

Az akkumulátorgyártás kapacitásának hiánya és a magas gépkocsiárak állnak az elektromobilitás szélesebb körben való elterjedésének az útjába, de már nem sokáig – legalább is ezt állították szakemberek az Emobility Forumon, Budapesten.

Az ipari robotika évtizede

Az ipari robotfejlesztések eredményeképpen már 10 éve berobbantak a kollaboratív robotok a piacra, és térnyerésük lenyűgöző lendületet vett. Azóta fokozatosan épülnek be a gyártási kultúrába, aminek a hajtóereje az üzleti megtérülés. Riportunkban áttekintjük az ipari robotok elmúlt évtizedét.

Apple

Az OLED-kijelző ráadásul mélyebb feketét és világosabb színeket kínál az elődjeihez képest.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés