hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

2011-ben a MTA Regionális Kutatások Központjának Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete készített egy tanulmányt „Smart cities” címen. Kíváncsiak voltunk, hol akad el városaink okosodása.

hirdetés

Az intelligens lemezek számos területen meg fogják könnyíteni a sofőrök életét.

A UPS vezette konzorciumi pilotprojekt jelentősen növelheti a Londonban közlekedő elektromos járművek számát. 

Egy, az IBM vezette konzorcium felhőalapú megoldások olyan prototípusait fejleszti, amelyek hatékonyabbá és intelligensebbé tehetik az okosvárosok és a közműhálózatok irányítását.

Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton épít villamos energiát termelő napelemparkokat a Mol.

Magyarország legnagyobb naperőművét építi meg a Magyar Villamos Művek (MVM) csoport a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca határában.

hirdetés

A vezető nélküli elektromos buszok bevezetését célzó programhoz az ABB szállít villámtöltőket. 

Az osztrák fővárosban új, okostechnológiát is alkalmazó projektet tesztelnek, amelynek célja a 60 év felettiek bevonása a lüktető nagyvárosi életbe, a biztonságuk megteremtése és a folyamatos egészségügyi felügyeletük.

Komoly változás jön a Facebookon – ez a beállítás GyártásTrend kedvelőit is érinti.

Az e-járművek villámtöltése a közlekedési ökoszisztéma szerves részévé vált Davosban, a Világgazdasági Fórum éves találkozójának városában. 

Az okosvárosok után az intelligens falvak jelenthetik a következő koncepciót, melynek mentén a kisebb közösségek lakóhely szerinti szerveződései a technológia által javíthatják az életszínvonalat, illetve minőségi változást hozhatnak a közszolgáltatásokban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Élelmiszeripar

Egyre inkább megkerülhetetlen a robotika a feldolgozóiparban.

Digitalizációs roadshow

Háromállomásos roadshowt szervez a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Factory Experience címmel, digitalizációs témában vidéki gyártó cégek számára. Az első rendezvény Székesfehérváron lesz május 31-én.  

Nem mindenkinek éri meg

Az IDC (International Data Corporation, Nemzetközi Adatbank) előrejelzése szerint a virtuális és kiterjesztett valóság (VR/AR) termékekre és szolgáltatásokra fordított globális kiadásai 2021-ig minden évben megduplázódhatnak, a 2017-es 11,4 milliárd dollárról 215 milliárd dollárra nőhetnek. A technológia ipari alkalmazása egyelőre a precíziós, tervezési és oktatási feladatokban hasznosítható leginkább, szakemberek szerint azonban itt sem mindenkinek éri meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés