hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A programban a gyógyíthatatlan betegek utolsó óráit lehet átélni, annak minden félelmével és megpróbáltatásaival együtt.

hirdetés

Nagy reményeket fűznek a mesterséges intelligenciához a magyarok az IBM friss kutatása szerint.

Az autómárka azzal a céllal fejlesztette ki a T-HR3 robotját, hogy az az emberi tevékenységet különféle körülmények között – például az egészségügyi intézményekben – támogassa. 

A Schneider Electric EcoStruxure platformja több száz, az internethez csatlakoztatott és egymással kommunikáló eszközt kezel egy központi rendszerben.

Egyedülálló technológia, lakásfűtő falfesték prototípusát mutatta be a Poli-Farbe Vegyipari Kft. a BME szakembereivel közösen. A fűtőfesték csökkenti az otthonok ökológiai lábnyomát, alkalmas a lakások, házak energiatakarékos felmelegítésére.

Az V. kerületi parkolókba telepített szenzorokkal működő alkalmazás folyamatosan mutatja a szabad kerületi parkolóhelyeket.

hirdetés

Pénteken mutatkozott be Magyarországon CruzR, a mesterséges intelligenciával működő, felhő-alapú szolgáltatást használó szolgáltató robot. 

A művészi előadás a technológia, az automatizálás és a mesterséges intelligencia változó társadalmi szerepére, illetve az ember és a robot közötti együttműködésre kívánja ráirányítani a figyelmet.

A városi közlekedést radikálisan átalakító koncepcióval hozakodott elő a Mercedes.

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új kialakítású vízi taxit mutattak be a svájci Genfi-tavon. 

Az okosparkolás egyik iránya, amikor a kihasználatlan parkolóházi helyekre irányítják az autósokat. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Energiaintenzív, vagy nem?

A korábbi, 27 százalékos célarány 5 százalékpontos növelésétől várja az EU a klímavédelmi vállalásainak teljesíthetőségét. Az energiahatékonysági és megújuló energiás beruházásoknak zöld lámpát adni azonban a cégeknek is elemi érdekük.

CERN

A Future Circular Collider csaknem négyszer nagyobb lehet a jelenleg is üzemelő európai részecskegyorsítónál.

IT- és OT-rendszerek

Az IT- és OT-rendszerek bár egymástól sok dologban eltérnek, mégsem kezelhetők egymástól elkülönítve. A teljes vállalati automatizálási és informatikai rendszer egységében azonban számos probléma eredhet a két alrendszer nem megfelelő együttműködéséből.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés