hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A maga nemében elsőnek számít Svájcban az a felvonó, amelyet az ABB közreműködésével úgy terveztek, hogy nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtson kicsi gyerekeknek és ülősíző mozgássérülteknek.  

hirdetés

Az LG Electronics otthoni, kültéri és közterületekre szánt fejlett mesterségesintelligencia-megoldásokat mutat be a Las Vegas-i CES 2017 szórakoztatóelektronikai kiállításon.

A virtuális valóság, a chatbotok és a mesterséges intelligencia globális terjedésére számítanak az értékesítési- és marketingvezetők az ügyfélszolgálatban - derül ki az amerikai Oracle szoftvercég legfrissebb kutatásából.

A spanyolországi Alcobendas településen átadták a világ első 3D-s nyomtatási technológiával készült gyalogoshídját.

Egy újonnan kifejlesztett cikcakkmodul a szinpadtechnika igényire kínál kifinomult megoldást: összehajtogatható energialáncot, amellyel az összes kábel biztonságosan vezethető.

A ReWater olyan konténeres megoldású, összetett technológiai elemekből álló víztisztító berendezés, amely bármilyen édes vízből, akár biológiai tisztításon átesett kommunális szennyvízből is képes tiszta, egészséges ivóvizet előállítani.

hirdetés

Intelligens fűtés- és világítás-szabályozási rendszer, frisslevegő-szabályozó, napeleminverterek és elektromosautó-töltőállomás, esővízgyűjtő – pár megoldás Budapest egyik intelligens irodájából.  

Az intelligens otthonok fogalmához leginkább a lendületes gazdasági fejlődésüket élő államokban vonzódik a lakosság, a fejlett országokat meglehetősen hidegen hagyja a koncepció. Az amerikaiakhoz hasonlóan a magyarok 40 százalékban érdeklődnek az elgondolás iránt.

Jelenleg hazánkban az elektromos közlekedés még gyerekcipőben jár, de napról napra egyre nagyobb figyelmet kap – nem véletlenül. Mindannyian szeretnénk, ha városaink élhetőbbek lennének.

Egy új carsharing-törvény tervezetét hozta nyilvánosságra 2016 nyarán Berlinben a szövetségi közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős minisztérium. A közlekedési kormányzat célja: a carsharing támogatása a fenntarthatóság, a városi parkolóhelyhiány leküzdése és a levegőszennyezés csökkentése céljából. 

A Smart Future Forumon szakemberek azt tárgyalták, hogy miként lehet a modern infotechnológiai eszközöket hatékonyan integrálni egy egyszerűbben működő, zöldebb jövő érdekében.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

Válogatás

A Forbes magazin minden évben összeállítja az adott év általuk leginnovatívabbnak tartott cégeinek huszonötös listáját. Ennek a listának mutatjuk be röviden kilenc kiemelkedő, az ipari szektor szempontjából releváns szereplőjét, feltüntetve az eredeti listában elért helyezésüket is.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés