hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A platformon a világ vezető kutatói, döntéshozói, tervezői és vállalatai osztják meg gondolataikat az ember-gép együttműködésről. 

A vírusfertőzés esélyének csökkentése érdekében, a megkérdezettek több mint 83 százaléka hajlandó lenne átállni a digitális beléptetés használatára – derül ki a TabLog által készített felmérésből.

hirdetés

Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás, a Building Information Management (BIM) átalakítja az ágazatot.

Az új autonóm járművek első felhasználási helye a Toyota tökéletes konnektivitású jövő-városa, Woven City lesz.

hirdetés

Persze, hogy a Tesla mérnökének az agyából pattant ki, pontosabban Kendall Toerner tervezte meg azt, amire Elon Musk korábban azt mondta, hogy sosem fogják gyártani: az e-bringát, ami gyakorlatilag egy moped.

A békés portugál város élő laboratórium, a csatornák és a tipikus csónakok mellett egy 5 négyzetkilométeres digitális kísérleti platformmal is rendelkezik, több kilométeres száloptikai összeköttetéssel, rádióegységekkel, kísérleti 5G-hálózattal és érzékelőkkel.

Tizenegy csapattal indultak a Startup Campus, az EIT Urban Mobility RIS HUB Magyarország őszi inkubációs programjai, amelyekben a BME és a győri SZIE szakmai partnerként vesz részt. 

A Husqvarna akkumulátoros gépeinek segítségével elbúcsúzhatunk a zajtól és a káros anyagoktól, az eszközök között könnyedén cserélhető akkumulátorok által pedig egyszerűbbé válnak a kert körüli teendők.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Ipar 4.0

Interjúnkban, Brechler Attila – a Siemens Digital Industries műszaki szakértője – mondja el, hogy az ipari szektorban jelenleg milyen kiberbiztonsági kihívásokkal találkoznak a gyártók.

Digitális transzformáció

Akiknek 2020-ban is stabil maradt a működése, vagy növekedni tudtak, azok jellemzően ügyesen szervezték át felszabaduló kapacitásaikat, és meglépték a már régóta esedékes fejlesztéseket, például a digitalizáció terén. 

Chip-hiány

Mindenki ugrásszerű fellendülést prognosztizált 2021-re, de a globális chip-hiány elképzelhető, hogy visszaveti az autógyártást.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés