hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vezetőként sokunk számára kihívást jelent, hogy hogyan valósítsuk meg azt a transzformációt, amely a napi robotba belefásult dolgozókat motivált, a cég sikerességét elősegítő csapattá kovácsolja.

hirdetés

A gyártási folyamatok visszakövethetősége mindig is nagy fontossággal bírt a vállalatok számára, hiszen egy optimálisan működő rendszerrel csökkenthetők a vevői reklamációk, és jelentősen növelhető az ügyfél-elégedettség.

A Log4Pro ALM-rendszer a szerelősori és csomagolási folyamatok minőségellenőri szerepét töltheti be – az autóiparon kívül számos más iparágban is.

A SiSu a minőségügyi folyamatok optimalizálására kifejlesztett metódus, amely sikeresen ötvözi az SMED és az értékáram-tervezés elemeit.

Az SAP Business One új, 9.2-es verziója erősebb automatizációt ígér elődjéhez képest. A felfrissített vállalatirányítási rendszerrel a kis-és középméretű vállalatok előrejelző képessége erősödhet. 

Az adminisztratív folyamatokban rejlő tartalékok kiaknázása és valódi fejlesztése egyre inkább előtérbe kerül a hatékonyságot számos esetben nem befolyásoló egyszerű költségcsökkentés helyett.

hirdetés

A termékvisszahívásokban élen jár az autó- és az élelmiszeripar. Megmutatjuk, mi áll egy olyan termékvisszahívás hátterében, mint például legutóbb a Pöttyös, a 7days vagy a Mars csoki esetében.

Milyen rendszerek és folyamatok biztosítják az életbevágóan fontos minőséget a hazai kkv-szektorban?

Hogy át lehessen lépni a sikeres kisvállalkozásból a világcéghez vezető küszöböt, elengedhetetlen a korszerű vállalatirányítási rendszer. Ezek közül is a leghatékonyabb a lean filozófia.

Az automatizálás munakerő-piaci következményeiről, az „atthemoment of need” rutinról és a FLIGBY-ról is szó esett a vállalatvezetőknek tartott konferencián. 

Általános elvárás, hogy az emberi beavatkozásokat és a munkavégzéshez köthető hibalehetőségeket minimalizálni kell.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Szoftvermérnöknő

Barack Obama tavaly novemberben az USA legnagyobb civil kitüntetésével jutalmazta a szoftvert az űrkutatásba, egyben szoftver- és űrkutatás-történelmet író Margaret Hamilton MIT-s szoftvermérnököt. A szoftvermérnök kifejezés szintén Hamilton agyából pattant ki. 

Gépek a testben?

A kiborgokra úgy szoktunk gondolni, mint gépi tartozékokkal feljavított élőlényekre, mondjuk mechanikus karral, bionikus szemmel vagy agyba ültetett chippel. Kevésbé jut eszünkbe a fordítottja: robot, élő alkatrészekkel felszerelve. 

Német gazdasági kilátások

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 2016-ban a német gazdaság minden fontosabb mutatószámot tekintve jól teljesített, négy év óta a folyamatos, évről évre erősödő növekedési dinamika időszakát éli.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés